Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

28 WEEKS LATER (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Επτά μήνες αφότου η Βρετανία επλήγη από έναν πανίσχυρο ιό που μεταδίδεται με μία μόνο σταγόνα αίμα και μετατρέπει τους ανθρώπους σε μανιακούς δολοφόνους με καταστροφικές συνέπειες, η Βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται σε καραντίνα και όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό, που πρωτομεταδόθηκε από μία επιστημονική έρευνα, μεταφέρονται από το στρατό σε μία ασφαλή πτέρυγα της πόλης, όπου παρακολουθούνται από γιατρούς και εξειδικευμένους επιστήμονες προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα σε ένα ασφυκτικά περιοριστικό πλαίσιο.

Η απειλή όμως δεν έχει παρέλθει οριστικά, αφού τα πράγματα κινούνται πάνω στην κόψη ενός ξυραφιού και δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζουν οι επιτελείς.

Ο εκπληκτικός κινηματογραφικός ρυθμός της ταινίας παρασύρει τους θεατές σε ένα ταξίδι τρόμου και αγωνίας και οι λάτρεις του είδους ξαναδοκιμάζουν ξεχασμένα συναισθήματα εποχών όπου ο κινηματογραφικός φόβος είχε στοιχεία γνησιότητας, αυθεντικότητας και βασιζόταν στην πολυτέλεια του αιφνιδιασμού.

Ενδιαφέρουσα μουσική και υποβλητική ατμόσφαιρα.

Δυναμικό μοντάζ και πλουραλιστική σκηνοθεσία που δεν σου επιτρέπει να παρατήσεις την ταινία ούτε μια στιγμή.

Ταινία που αποδεικνύει ότι ο ανεξέλεγκτος, αφηνιασμένος άνθρωπος αποτελεί ένα από τα πιο τρομακτικά, αν και όχι τόσο αξιοποιημένα κεφάλαια, στη μυθολογία του τρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου