Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

51. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (AΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Θέλει τρέλα, για να επιχειρήσεις να αλλάξεις αυτές τις ημέρες την ατζέντα της επικαιρότητας με κάποιο θέμα που δεν βρωμάει από παντού.

Κι αυτή την τρέλα φαίνεται ότι την διαθέτουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πηγαίνοντας κόντρα στις τηλεοπτικές απαιτήσεις των ημερών, βουτούν στην καρδιά του κοινωνικού προβλήματος που ανέδειξε η απόπειρα αυτοκτονίας του γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, καλώντας τους καθ ύλην αρμόδιους ανθρώπους του Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες και διανοούμενους από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, προκειμένου να επιχειρηθεί μια διαφορετική προσέγγιση του πολιτισμού από την Πολιτική, πέραν αυτής των κομματικών επιχορηγήσεων και λοβιτούρων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος και οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής-Περικλής Κοροβέσης, Τάσος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός προσφέρουν "βήμα" σε καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις και οι ιδέες των ίδιων των δημιουργών, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το πνευματικό κεφάλαιο της χώρας να απεμπλακεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του βρώμικου χρήματος, της σήψης, του παρασιτισμού και της αδιαφάνειας.

Όχι, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει κάποιες ιδιαίτερες ελπίδες προβολής από τα μέσα, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να πει κάτι διαφορετικό, πέρα από τις συνηθισμένες κατηγορίες επί κατηγοριών, δείχνει τουλάχιστον μια εικόνα ζωντάνιας, κινητικότητας και πολιτικής δραστηριοποίησης.

Γιατί, λίγο πολύ, με αυτό το κλίμα, όλοι έχουν βολευτεί: Από το Mέσα, που κόλλησαν περίπου για ένα μήνα τους τηλεθεατές μπροστά στους δέκτες τους, μέχρι την κυβέρνηση που συνεχίζει ανενόχλητη το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των λιμένων, και φυσικά την αξιωματική αντιπολίτευση που ευελπιστεί να πέσει το μήλο σαπίζοντας το γρηγορότερο δυνατό.

Από τη μια λοιπόν έχουμε το φάρμακο του Πολιτισμού, της συνείδησης, της ελπίδας, της προσπάθειας για καλύτερες μέρες και κυρίως της βάσης για την αλλαγή στη στάση ζωής των ανθρώπων που απαιτεί το ζήτημα της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών και από την άλλη ένα πρωτόγνωρα σφοδρό κοινωνικό-πολιτικό φαινόμενο που εξαπλώνεται με ρυθμούς ιού, μολύνοντας με ανοησία και απογοήτευση, πολιτικούς δημοσιογράφους και πολίτες. Απομένει μονάχα να δούμε αν ο ασθενής έχει ακόμα κάποιες λιγοστές δυνατότητες ανοσοποίησης και άμυνας, ή αν έχει εθιστεί σε τόσο επικίνδυνο βαθμό, όσο πολλοί φοβούνται στα υποπροϊόντα της μη Πολιτικής και του μη Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου