Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Ο Robert Fabry, επιτυχημένος αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρίας, θα γνωρίσει στο πρόσωπο της δικηγόρου Carolin Winter τον έρωτα εκείνο που θα ταρακουνήσει συθέμελα τη ζωή του και θα μεταβάλει εκ βάθρων την πορεία του.

Για χάρη, λοιπόν, αυτής της φλογερής αλλά και εύθραυστης γυναίκας θα διαλύσει την σχέση του με την υπομονετική σύντροφό του και θα εγκαταλείψει, χωρίς δεύτερη σκέψη, την κερδοφόρα επιχείρησή του.

Η Carolin, όμως, είναι μια διχασμένη προσωπικότητα, με "τραυματισμένη" παιδική ηλικία, πάνω στην οποία εξακολουθεί να ασκεί μια αρρωστημένη επίδραση ο ανάπηρος , δεσποτικός πατέρας της.

Στις δαιδαλώδεις διαδρομές του άρρωστου μυαλού της Carolin, ο νεαρός αρχιτέκτονας θα ανακαλύψει την συμφυϊα του έρωτα και του θανάτου.

Η Margarethe von Trotta αγγίζει ένα θέμα με λεπτές επιστημονικές παραμέτρους, και το μετατρέπει σε αγωνιώδες ρομάντσο, επιδιώκοντας, κάποιες φορές με υπερβολικές επισημάνσεις, να εκμαιεύσει το συναίσθημα του θεατή, προσδίδοντας δε "σκηνοθετικά" σε μια ευρωπαϊκή ταινία , στοιχεία της εμπορικής, αμερικανικής αισθητικής.

Η ιστορία που αφηγείται η Γερμανίδα δημιουργός, πραγματεύεται την αποκάλυψη της δηλητηριώδους ψίχας του θανάτου στα σπλάχνα του σμπαραλιασμένου από τη σφοδρότητα του πάθους, έρωτα, ο οποίος εμφανίζεται, εδώ, στην πιο απόλυτή του μορφή.

Η ταινία είναι σαφώς καλογυρισμένη, με αρκετά αναμενόμενη, ωστόσο, πλοκή και οφείλει, κυρίως, το ενδιαφέρον της, στη διττή φύση, της ικανής για το καλύτερο και το χειρότερο, ευαίσθητης, υποταγμένης, αλλά την ίδια ώρα, απίστευτα τολμηρής, Carolin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου