Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

Πρώτη φορά έβλεπα τον Λάμπρο τόσο πολύ ευτυχισμένο. Η αλήθεια είναι πως είχε χαθεί από την παρέα το τελευταίο διάστημα, αλλά όταν μου είπε τους λόγους τον δικαιολόγησα απολύτως αν και έμεινα σχεδόν άναυδος.

Ο μπαγάσας, που λέτε, κατά το διάστημα της απουσίας του, όχι μόνο κατάφερε να γράψει ένα εκπληκτικό σενάριο με τίτλο "ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ" αλλά και, με καθαρά προσωπικές του ενέργειες, να βρει πέντε χρηματοδότες για την ταινία που ήθελε να γυρίσει, και μάλιστα στην πλειοψηφία τους ξένους, αφού όπως λέει το ανέκδοτο ήταν ένας Ιάπωνας, ένας Αμερικανός, ένας Γερμανός, ένας Ιταλός κι ένας πόντιος.

Η ιστορία, λοιπόν, της "ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ", by Labros, αφορούσε αρχικά ένα αντρόγυνο που από τη στιγμή που κατάφερε να ξεκλέψει μία ημέρα από το απαιτητικό του πρόγραμμα, εφοδιάστηκε με όλα τα απαραίτητα ερωτικά αξεσουάρ και απομονώθηκε σε ένα ξεχασμένο ξενοδοχείο δίπλα σε μια αποξηραμένη λίμνη, προκειμένου να περάσει ένα 24ωρο έντονων ερωτικών συγκινήσεων.

Στο μυαλό του αρχικά ο Λάμπρος είχε μια αισθησιακή ταινία στο στυλ της "Εμανουέλας", μια ιδέα που κατάφερε από την πρώτη στιγμή να συγκίνησει τους παραγωγούς που την άκουσαν.

Αλλά πάνω που είχαν διανεμηθεί οι ρόλοι, είχαν κλειστεί οι χώροι κινηματογράφησης και έφτανε από την Αμερική ολόκληρη η υλικοτεχνική υποδομή που υποσχέθηκαν οι πέντε παραγωγοί στον Λάμπρο, ένας εξ αυτών και συγκεκριμένα ο Ιάπωνας, αποφάσισε την τελευταία στιγμή, να αποσύρει το ενδιαφέρον του και φυσικά το κεφάλαιό του και να επιστρέψει στην Ιαπωνία.

Η αναγκαστική αποχώρησή του ανάγκασε τον Λάμπρο να μειώσει την διάρκεια του φιλμ στα 60 λεπτά και να αλλάξει τον αρχικό τίτλο, προκρίνοντας σαν καλύτερη ιδέα, αυτήν του: "ΕΧΩ ΔΥΟ ΩΡΙΤΣΕΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ;".

Τι δυστυχία, όμως! Ένω όλα φαίνονταν και πάλι να έχουν μπει σε ένα ρυθμό και το νέο πρότζεκτ να βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο του αποχώρησε μετά από διαφωνίες καλλιτεχνικής φύσεως και ο δεύτερος παραγωγός, ο Αμερικανός με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να τροποποιήσει εκ νέου το στόρι, μειώνοντας δραματικά τη χρονική διάρκεια της ταινίας στα δέκα λεπτά, και μεταβάλλοντας εκ νέου τον τίτλο σε "ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ"

Ο κατήφορος όμως της παραγωγής δεν έδειχνε να παίρνει τέλος, για τον Λάμπρο, ο οποίος έκπληκτος, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα άκουσε τον Γερμανό παραγωγό να του λέει, ότι πρέπει να επιστρέψει στη Γερμανία, γιατί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα το βιβλίο που η εκδοτική του εταιρεία προσφάτως εξέδωσε με τίτλο "ΣΕΞ, ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ".

Ο καημένος ο Λάμπρος έσφιξε για μια ακόμη φορά τα δόντια και αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθειά του με τον Ιταλό και τον Πόντιο. Και οι τρεις συμφώνησαν στη δημιουργία μιας επτάλεπτης ταινίας με τίτλο "ΈΝΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ", αλλά ο Ιταλός ψάχνοντας και αυτός μια αιτία να αποχωρήσει, ισχυρίστηκε πως η γκόμενά του η Πενέλοπε Κρουθ, μαλλιοτραβήχτηκε με την πρώην του, Νικόλ Κίντμαν, όταν μια ακόμα παλαιότερη γκόμενά του η Αντζελίνα Τζολί, είπε και στις δύο, ότι η Σούζαν Σαράντον τον είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο ακτιβιστή εραστή του αιώνα και εκείνη, την Τζολί δηλαδή, ως την καλύτερη ερωμένη που είχε ο Ιταλός ποτέ, μετά την Τζούλια Ρόμπερτς.

Αυτό ήταν το τελικό χτύπημα για τον Λάμπρο. Είχε μάλιστα αποφασίσει να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει στο σουβλατζίδικο, όταν ο πόντιος του είπε, ότι "παίρνει όλη την ευθύνη της παραγωγής στους ώμους, γιατί αυτή η ταινία, ο κόσμος να χαλάσει θα βρει το δρόμο της προς τις αίθουσες".

Παραγωγός ροδάκινων ο πόντιος, πίστευε ότι αν επένδυε σε νέες μορφές παραγωγής, η ΕΕ δεν θα του αρνούνταν τελικά την επιχορήγηση που του όφειλε.

Το κλίμα τώρα φαινόταν να αλλάζει και ο Λάμπρος περισσότερο σοφός από ποτέ αλλά και πιο σίγουρος πια για τις δυνατότητές του, προχώρησε στην ολοκλήρωση του σχεδίου, αποφασίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να επενδύει περισσότερο στο ποντιακό φιλότιμο παρά στα μεγάλα λόγια των ξένων.

Τελικά, όλα πήγαν καλά, και τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν χωρίς νέες διακοπές και προβλήματα

Πριν από λίγο μάλιστα, έγινε και μια σύντομη παρουσίαση της ταινίας, που αναμένεται σύντομα στις αίθουσες, στα πλαίσια ενός πάρτι που οργάνωσε η παραγωγή και από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπω.

Τελικά ο Λάμπρος απ όλη αυτήν την περιπέτεια επιβεβαίωσε και κάτι ακόμα: Ότι δηλαδή, όταν υπάρχει η θέληση όλα τα προβλήματα αργά ή γρήγορα ξεπερνιούνται.

Κι έτσι, πλέον, ο νεαρός δημιουργός, προσμένει με μεγάλη ανυπομονησία αλλά και αυτοπεποίθηση, την πρεμιέρα στις αίθουσες, του τρίλεπτου ερωτικού αριστουργήματός του, με τον τελικό, οριστικό και αμετάκλητο τίτλο: "ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου