Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

GHOST RIDER (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Ο νεαρός Johnny Blaze εργάζεται δίπλα στον πατέρα του σε ένα αυτοσχέδιο σόου με άλματα μοτοσικλετών και άλλες παράτολμες ακροβασίες.

Είναι ερωτευμένος με την συνομήλική του και πανέμορφη Roxanne που δεν τρέφει λιγότερα αισθήματα για εκείνον.

Όμως, η νεαρή πιέζεται από το σπίτι της να παρατήσει αυτόν τον "αταίριαστο" έρωτα που είναι "επικίνδυνος" γι αυτή και την "πηγαίνει πίσω".

Αποφασίζει, ωστόσο, να ακούσει τη φωνή της καρδιάς της και να ακολουθήσει τον αγαπημένο της σε μια πορεία προς ένα μέλλον αβέβαιο, αφήνοντας πίσω οτιδήποτε τους χωρίζει.

Τότε ακριβώς θα εμφανιστεί ο Μεφιστοφελής, στον οποία ο Johny θα πουλήσει την ψυχή του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Roxanne προκειμένου να σώσει τον πατέρα του, που μαθαίνει ότι είναι βαριά άρρωστος.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο διάσημος πλέον Johny ξανασυναντιέται με την Roxanne που είναι κι εκείνη μια γνωστή δημοσιογράφος.

Για να ελευθερώσει όμως την ψυχή του Johny ο Μεφιστοφελής τον ζητά να μετατραπεί στον Ghost Rider, έναν κυνηγό επικηρυγμένων της κόλασης, και να εξοντώσει τον γιο του Blackheart που φιλοδοξεί να εγκαταστήσει επί της γης μια νέα, χειρότερη, κόλαση.

Βασισμένη στο πασίγνωστο κόμικ της Marvel η ταινία του Mark Steven Johnson στέγασε έναν ολόκληρο στρατό από ηθοποιούς, τεχνικούς, επαγγελματίες των εφέ, του ήχου και της εικόνας προκειμένου να σκιτσάρει πειστικά στην μεγάλη οθόνη το βασικό πνεύμα της ιστορίας.

Πρόκειται για ένα ευκολοανάγνωστο μεταφυσικό θρίλερ με ελκυστικό περιτύλιγμα, έντονες σκηνές δράσης, εμπλουτισμένες με μυθολογικές αναφορές και κόμικ-παραμορφώσεις, που δεν φέρνει μεν κάτι καινούριο αλλά ούτε και το βαριέσαι, τελικά.

Κοντολογίς, έχει δράση, έχει χρώμα, έχει ρυθμό, είναι κάπως "νοικοκυρεμένο" από την άποψη ότι φείδεται υπερβολών και αναφέρεται στην "δεύτερη ευκαιρία" που όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή απεγνωσμένα αναζητούμε στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου