Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

LITTLE MISS SUNSHINE (ΑΡΧΕΙΟ)

ΝΕΕΣ ΤΑΝΙΕΣ: Η σφοδρή επιθυμία της μικρούλας Όλιβ να λάβει μέρος στον παιδικό διαγωνισμό ομορφιάς " Little Miss Sunshine", θα κινητοποιήσει τη δυσλειτουργική οικογένειά της, που για χάρη της, θα διανύσει μια απόσταση 800 χιλιομέτρων, μ ένα προβληματικό, μισοκατεστραμμένο "Βανάκι".

Οι Jonathan Dayton και Valerie Faris μας προσφέρουν μια κωμωδία δρόμου και εκπληκτικών χαρακτήρων, οπτικοποιώντας με τόλμη και εξωστρέφεια το ευρηματικό σενάριο του Michael Arndt (Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου).
Η ιστορία τους πραγματεύεται την αδυσώπητη μανία επιτυχίας του σύγχρονου ανθρώπου, και προσπαθεί να φωτίσει την αλήθεια και το ψέμα γύρω από τις κοινωνικές ετικέτες, ( επιτυχία, αποτυχία, θρίαμβος, πανωλεθρία), επιχειρώντας μια "εγκάρσια" ματιά στα εσώψυχα της σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας.

Το μακρύ ταξίδι μιας εξαμελούς οικογένειας με προορισμό τη λάμψη, το αμερικάνικο όνειρο και μια πιθανότητα διάκρισης, αποδεικνύεται μόνο η αφορμή, για ένα ξεκαρδιστικό οδοιπορικό φιλοσοφίας, αγάπης, θυμού και έντονων ξεσπασμάτων, κατά το οποίο οι ήρωες, ένας ένας, έρχονται αντιμέτωποι με τις ανεπάρκειές τους και την σκληρή όψη μιας κατασκευασμένης από στερεότυπα και προκαταλήψεις κοινωνικής πραγματικότητας.
Χάρης: Ξέρεις κάτι; Κινδυνεύεις να σε μηνύσουν οι υπόλοιποι κριτικοί για αθέμιτο "συμπαθητισμό".

Μια ταινία με σαρκασμό, αμφισβήτηση, έξυπνους διαλόγους και ένα χιούμορ που ξαφνιάζει και "στη φέρνει" απροειδοποίητα, για την ανομολόγητη "θυμωμένη" αγάπη και την ιδιαιτερότητα που δεν επιβραβεύεται ποτέ, αν και πάντα κλέβει την παράσταση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου