Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

LONELY HEARTS (2006)


Νέες ταινίες.  Μετά την ανεξήγητη αυτοκτονία της γυναίκας του, ο ντεντέκτιβ Elmer C. Robinson (John Travolta) αποσύρεται από την έντονη δράση, βρίσκοντας την ηρεμία του πίσω από ένα γραφείο, μέσα στην ατελείωτη γραφειοκρατία ενός αστυνομικού τμήματος.

Εντελώς τυχαία και ενώ βρίσκεται εκτός υπηρεσίας θα ειδοποιηθεί από τους συναδέλφους του, και θα προστρέξει για να εξετάσει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της.

Η άποψη των συναδέλφων του, ότι πρόκειται για μια κλασική αυτοκτονία, δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Για τον ίδιο, είναι μια κλασική περίπτωση "μοναχικής καρδιάς", πίσω από την οποία κρύβεται κάποιος φυσικός ή ηθικός αυτουργός.

Το αμφιλεγόμενο αυτό περιστατικό τον φέρνει πίσω στην δράση, καθώς η εξιχνίασή του, ίσως του προσφέρει κάποιες απαντήσεις σχετικά με την αυτοκτονία της γυναίκας του και τους λόγους που ωθούν έναν άνθρωπο στο απονενοημένο διάβημα.

Ο Reymod Fernantes ανακαλύπτει "μοναχικές καρδιές" μέσα από αγγελίες γνωριμιών, τις απομυζεί οικονομικά, προτού τελικά τις παρατήσει στην δυστυχία τους.

Στο πρόσωπο μιας εξ αυτών θα αναγνωρίσει την αληθινή αγάπη, που, αναπάντεχα, θα μετατρέψει τον μικροαπατεώνα "μπον βιβέρ" σε ένα κατά συρροή δολοφόνο.







Ο Tod Robinson τοποθετεί την ιστορία του σε ένα ατελείωτο σύθαμπο, το οποίο συνθέτουν σκοτεινά ντεκόρ, μελαγχολικά ηλιοβασιλέματα και πρωϊνά δίχως νόημα.

Το θέμα της ταινίας, που δεν είναι άλλο από τη μοναξιά, και την δυσκολία κατανόησης και επικοινωνίας μεταξύ των μοναχικών ατόμων, τονίζεται κυρίως από την υπέροχη ατμόσφαιρα,
την οποία συνθέτουν η εξαιρετική φωτογραφία, τα προσεγμένα κοστούμια η απόλυτα εφαρμοστή μουσική και η νωχελικότητα των ηρώων, που μοιάζουν να ζουν και να κινούνται από υποχρέωση.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Todd Robinson αφηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία κάθε ήρωας είναι μόνος του και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από επώδυνες, σύντομες συνεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος σκοπός.

Κινηματογραφεί από απόσταση και μας προσφέρει μια ψυχαγωγική ταινία που συλλαμβάνει και διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι να βρουν όλα τα κομμάτια του δράματος τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου