Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

SPIDERMAN (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Ο Peter Parker ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Mary Jane Watson σε μια περίοδο που δοκιμάζει ως "Spiderman" την καθολική αναγνώριση και εκτίμηση των συμπολιτών του, λίγο πριν ξεσπάσει μια νέα μεγάλη καταιγίδα.

Ο αντίπαλός του, αυτή τη φορά, φαντάζει απίστευτα δυνατός, ανυποχώρητος και ανίκητος καθώς δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό.
Η ταινία του Sam Raimi εκκωφαντική σε ήχους, ιλιγγιώδης σε ταχύτητα και πλούσια σε τεχνικές δυνατότητες ισορροπεί ανάμεσα στο εύκολο συναίσθημα και την καταιγιστική δράση με χαρακτηριστική, όμως, την απουσία του απρόβλεπτου και έναν υπερβολικό συνωστισμό "σούπερ ηρώων" να δίνουν τον αγώνα του καλού με το κακό στις κορυφές των ουρανοξυστών της μεγαλούπολης.

Όμως, παρά το γεγονός της ενοχλητικής αυξομείωσης του ρυθμού της ταινίας, και της αφελής σε ορισμένες στιγμές αντιμετώπισης του κοινού, η μαγεία που προσφέρει ο εμβληματικός ήρωας της Marvel, σ αυτό το τρίτο επεισόδιο του "Spiderman", παραμένει αναλλοίωτη, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναγνωρίσουμε στον σκηνοθέτη Sam Raimi την πρόθεσή να συνδυάσει τα εντυπωσιακά εφέ με ένα βαθύτερο προβληματισμό για τη φύση του ανθρώπου και την αλλοτρίωση που υφίσταται όταν αρχίζει να χάνει τον εαυτό του. Όλα αυτά φυσικά στα πλαίσια μιας θεαματικής κόμικ-ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου