Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΛΗΓΕΣ Η ΙΝΔΙΑ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Η ζωή επανέρχεται σταδιακά στους συνηθισμένους της ρυθμούς στο Μουμπάι, όπου εκατοντάδες τουρίστες και κάτοικοι της περιοχής έγιναν τις προηγούμενες ημέρες μάρτυρες μιας από τις πιο ωμές τρομοκρατικές επιθέσεις στην ανθρώπινη ιστορία.

Τα καταστήματα και τα σχολεία ανοίγουν, η αγορά σιγά σιγά αποκαθιστά τους ρυθμούς της και οι πολίτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος της καταστροφής και του εγκλήματος που προξένησε μια ομάδα αποφασισμένων εξτρεμιστών στο όνομα της θρησκευτικής τους πίστης.

Όσο μάλιστα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μαρτυρίες, όπως εκείνη ενός αυτόπτη Τούρκου τουρίστα, που ανέφερε ότι οι εξτρεμιστές, όταν δεν πυροβολούσαν «ομαδόν» σκότωναν μοναχά όσους δεν ήξεραν αποσπάσματα από το Κοράνι, τόσο η ανασφάλεια των πολιτών και η καχυποψία μεταξύ Πακιστανών και Ινδών θα καλπάζει.

Μια εξέλιξη μάλιστα της τελευταίας στιγμής , που φέρνει τον μοναδικό συλληφθέντα από την ομάδα των δραστών να δηλώνει πως η ενέργεια προετοιμάστηκε καλά σε πακιστανικό έδαφος από πρώην Πακιστανούς στρατιωτικούς, ρίχνει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά και κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα σε δύο μεγάλες και άσπονδες πυρηνικές δυνάμεις, ξεκάθαρος στόχος των δραστών. Εντάσεις με αδιευκρίνηστες συνέπειες που δημιουργούν ομάδες ατόμων και όχι οργανωμένα κράτη και που είναι ικανές να καρποφορήσουν σε ιστορικά εδάφη όπου κυριαρχεί η μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός φανατισμός και ο εθνικισμός, ενώ η ιστορία φαίνεται να περνάει από τη φάση των καλά οργανωμένων εθνικών πολέμων, στις μικρές αιματοβαμμένες μάχες ανεξάρτητων και αυθύπαρκτων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου