Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Μια νέα, όμορφη και βαθιά πληγωμένη κοπέλα, η Ελίζαμπεθ, καταλήγει μετά από μια περιπλάνησή της στην πόλη, στο ζεστό, ήσυχο και απόμακρο, γωνιακό μπαράκι του Τζέρεμι.

Στην οικεία φωνή του Τζέρεμι και στην φιλόξενη θαλπωρή του χώρου η μελαχρινή κοπέλα θα συναντήσει ένα μικρό καταφύγιο, στο οποίο μπορεί να προσφεύγει όποτε έχει ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον και να νιώθει σίγουρη πως θα εισακουστεί.

Ο Τζέρεμι από την πλευρά του έχει περάσει μια παρόμοια περιπέτεια και καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα την ψυχική τελμάτωση στην οποία βρίσκεται η όμορφη επισκέπτριά του, που βρίσκει στο πρόσωπό του ευήκοον ους για να ξεκλειδώσει την ψυχή της και να αρχίσει να αρχίσει να του εκμυστηρεύεται τα εσώψυχά της.

Ωστόσο, η Ελίζαμπεθ, έχει ανάγκη από ένα ταξίδι, καθώς οι παραστάσεις γύρω της την πληγώνουν και γι αυτό αποφασίζει να γυρίσει την Αμερική προκειμένου να ανακαλύψει την πατρίδα της και να βρει τον εαυτό της.

Με αφετηρία ένα μικρό εστιατόριο στο οποίο βρίσκει δουλειά η Ελίζαμπεθ θα συναντήσει ένα σωρό πληγωμένους ανθρώπους, ανακαλύπτοντας, εκτός από το πόσο της λείπει ο Τζέρεμι και ότι η προσωπική της ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο από την ιστορία που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι σ όλο τον κόσμο.

Και ως εκ τούτου δεν είναι τόσο μόνη, όσο νόμιζε.

Συμπαθητική αισθηματική ταινία, καλογυρισμένη και ευχάριστα μελαγχολική από τα χέρια του Kar Wai Wong με τους Jude Law, Norah Jones, David Strathairn, Natalie Portman για την απόσταση που πρέπει να πάρουμε από την αγάπη προκειμένου να διαπιστώσουμε το αληθινό μέγεθός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου