Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Η Μόλι Μαχόνεϊ, μια νεαρή όμορφη κοπέλα, εργάζεται ως υπεύθυνη στο θαυμαστό μαγαζί του Μρ. Μαγκόριουμ. Η 25χρονη γυναίκα, δεν είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της, καθώς όταν ήταν μικρή θεωρούνταν ένα σπάνιο ταλέντο στη μουσική και σήμερα απέχει αρκετά από το να μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά λαχταρά: να συνθέτει μουσικές που θα ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Ο εργοδότης της και ιδιοκτήτης του καταστήματος, Έντουαρντ Μαγκόριουμ, ο οποίος είναι ηλικίας 243 χρόνων, έχει κουραστεί από τη ζωή και γι αυτό θέλει να παραδώσει τα ηνία της επιχείρησής του στη Μόλι και να αποσυρθεί στην αιωνιότητα.

Για να τακτοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητές του, καθώς έχει να εισπράξει κάποιο ποσό ή να κόψει μια αποδείξει εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια ο κ. Μαγκόριουμ προσλαμβάνει έναν λογιστή, τον οποίο βαφτίζει «μεταλλαγμένο» επειδή δεν μπορεί να διακρίνει τη μαγεία του μαγαζιού.

Πανηγύρι χρωμάτων, ευαισθησίας και γνήσιας χαράς, σε μια ευχάριστη ταινία που θα μπορούσε να είναι απολαυστική στις εφηβικές ηλικίες.

Εξαιρετικό καστ, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όμορφο σενάριο, παιχνιδιάρικη διάθεση και έξυπνο χιούμορ, είναι τα υλικά μιας χαλαρωτικής και θεαματικής ταινίας, ψυχαγωγίας και ξεγνοιάσματος για την αποδοχή του αληθινού προορισμού και την επίμονη πολιορκία των παραπλανητικών παιδικών μας ονείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου