Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Από την Ισπανία, δια χειρός του Άλεξ Ντε Λα Ινγκλέσια καταφθάνει η κωμωδία «Ένα σχεδόν τέλειο έγκλημα» με θέμα την αποθέωση του μακιαβελικού ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Στο στόρι συναντάμε έναν σαραντάρη άνδρα, τον Ραφαέλ, γοητευτικό, ευφυή και φιλόδοξο, ο οποίος βρίσκεται στο απόγειο της επιτυχίας του ως υπεύθυνος πωλήσεων ενός μεγάλου καταστήματος ειδών ένδυσης, σε ένα κόσμο που δεν επιτρέπει λάθη και ατέλειες.

Μια λάθος επαγγελματική επιλογή του, λοιπόν, θα τον οδηγήσει στη δυσμένεια της διοίκησης και από εκεί στα γαμψά νύχια του νέου προϊσταμένου του, που δεν είναι άλλος από τον τύπο με τον οποίο εποφθαλμιούσαν την συγκεκριμένη θέση.

Ένας τυχαίος, απρομελέτητος φόνος, θα τον οδηγήσει στην ανάγκη της σατανικής και πανάσχημης πωλήτριας Λούρδης, η οποία είναι σφόδρα ερωτευμένη μαζί του και απαιτεί από αυτόν πλήρη υποταγή στις διαθέσεις και απαιτήσεις της, προκειμένου να μην τον καρφώσει στην αστυνομία.

Ο Ραφαέλ είναι πλέον σκλάβος της Λούρδης που μετέρχεται κάθε τεχνάσματος για να τον κάνει να αποδεκτεί τα νέα δεδομένα που ισχύουν στη ζωή του.

Συμπαθητική κωμωδία, ρυθμική και απαλή που χρησιμοποιεί το ντεκόρ του κόσμου των πωλήσεων μόνο ως προσχηματικό εργαλείο προκειμένου να αναδείξει την αλλοτρίωση των ανθρώπων μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί από αυτούς να ξεχειλώνουν συνεχώς τα όριά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου