Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Μια ήσυχη συνηθισμένη ημέρα σε μια μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν το ένα μετά τον άλλο μια πληθώρα ειδήσεων που αφορούν μία σειρά από παράξενες ανατριχιαστικές αυτοκτονίες.

Όλα ξεκινούν από το πάρκο της πόλης, εκεί όπου αναφέρονται οι πρώτες αυτοκτονίες και ο φόβος ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με κάποια σύγχρονη καταστροφική ουσία που χειραγωγεί την ανθρώπινη βούληση κατακλύζει τις ψυχές των ανθρώπων και ξεπερνά τα στενά όρια της πόλης, με την ίδια ταχύτητα που το κάνει και η απειλή.

Ο Έλιοτ Μουρ είναι ένας επιστήμονας που προσπαθεί να σώσει τους δικούς του ανθρώπους οδηγώντας τους σε κάποιο ασφαλές μέρος και παράλληλα να κατανοήσει την υφή και την προέλευση της απειλής.

Κάποιοι αναγνωρίζουν στην επικείμενη καταστροφή τα σημάδια της αποκάλυψης και κάποιοι άλλοι απλώς θεωρούν ότι όλα τα πράγματα θέλουν ένα ικανό χρόνο για να ολοκληρώσουν τη δράση τους.

Ενδιαφέρον θρίλερ, με πυκνή αφηγηματική δομή και δράση που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι την κορύφωση, που αποδεικνύεται αρκετά προβλέψιμη και ρηχή.

Ο Σιάμαλαν πιστώνεται μια ακόμα επιτυχία στην αφήγηση μυστηριωδών ιστοριών τρόμου, αλλά αυτή τη φορά, αν και καταφέρνει να στήσει ένα ιδιαίτερα ζοφερό και απειλητικό σκηνικό αποτυγχάνει να μας αιφνιδιάσει.

Σ αυτό πιθανότατα η ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και την ακατάσχετη φλυαρία που τον έπιασε πριν ακόμα η ταινία βγει στις μεγάλες οθόνες, μια φλυαρία, που δημιούργησε όχι μόνο υπερβλικές προσδοκίες για την ταινία, αλλά και μια σχετική υποψία του προσδοκόμενου αποτελέσματος.

Εντυπασιάζει οπτικά η ρεαλιστική, ντοκιμενταρίστικη καταγραφή με την κάμερα στο χέρι, αρκετών σκηνών, καθώς επιτείνει το φόβο και δίνει πραγματικές διαστάσεις στην απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου