Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Στην διαδικασία οργάνωσης ενός ανασχηματισμού, αρκετά εντυπωσιακού, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες. Σ αυτόν, αναμένεται, αν επιβεβαιωθούν τουλάχιστον οι τελευταίες πληροφορίες να αντικαστήσει όσους υπουργούς, συνδέθηκαν με κάποιο τρόπο με το πρόσφατο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές που θα δώσουν την εντύπωση ενός νέου ξεκινήματος με την αρχή της νέας χρονιάς.

Την επιθυμία τους να παραμείνουν στα υπουργείου που διευθύνουν εξέφρασαν σύμφωνα με πηγές, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Γιώργου Αλογοσκούφη από το υπουργείο Οικονομίας για τη στελέχωση του οποίου ο πρωθυπουργός ταλαντεύεται μεταξύ της χρησιμοποίησης ενός εξωκοινοβουλευτικού στελέχους, ενός τεχνοκράτη, δηλαδή, ειδικών αποστολών η ενός πολιτικού προσώπου.

Προς το παρόν φαίνεται να προκρίνεται η πρώτη λύση, καθώς λίγα είναι αυτή τη στιγμή τα πολιτικά πρόσωπα που προτίθενται να αναλάβουν την ευθύνη χάραξης μιας δημοσιονομικής στρατηγικής εν μέσω οικονομικής κρίσης με την βέβαιη πολιτική φθορά μάλιστα που συνεπάγεται μια τέτοια αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου