Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Χωρίς την επαφή κάθε άνθρωπος είναι είναι ένα αποκομμένο νησί, απομονωμένος στο προσωπικό του λαβύρινθο, των φοβιών, των αναζητήσεων και των οδυνηρών αναμνήσεων. Και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο Σκοτ όταν έπειτα από ένα τρομερό ατύχημα και δύο χρόνια παραμονής σε κώμα, συνέρχεται-τρόπος του λέγειν- για να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να νιώσει απολύτως τίποτα. Πρόκειται άραγε για κάποια εγκεφαλική βλάβη, ή απλώς ο πόνος και οι ενοχές για το θάνατο του γιου του έχουν νεκρώσει τα πάντα μέσα του;

Η Άντζελα, είναι η νοσοκόμα που είχε αναλάβει την περίθαλψή του τα δύο προηγούμενα χρόνια και τώρα που ο Σκοτ ξυπνά από το κώμα είναι η μόνη που έχει τη διάθεση να συμπαρασταθεί στον άτυχο άνδρα που στοιχειώνεται με το πνεύμα του γιου του. Οι πρώτες διστακτικές σπίθες μιας ερωτικής έλξης θα σβήσουν πρόωρα στον αέρα, μα η Άντζελα δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να βοηθήσει τον Σκοτ να πατήσει στα πόδια του και να ανακαλύψει ξανά κάποιους λόγους που θα δίνουν αξία στην επιλογή του να ζήσει.

Συμπαθητική ταινία, με αισιόδοξη απόφανση, συναισθηματική στο έπακρον για τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής και την ολόψυχη προσφορά βοήθειας ως μέθοδο αυτοθεραπείας και αυτοανακούφισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου