Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

CLOVERFILED (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

O Ρομπ είναι ένας νεαρός νεοϋορκέζος γιάπης, που έχει αποδεχτεί την ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου σε μια εταιρεία με έδρα την Ιαπωνία.

Στο πάρτι αποχαιρετισμού που του ετοιμάζουν οι φίλοι του στο διαμέρισμά του, στο Μανχάταν εμφανίζεται και η Μπεθ η κοπέλα που ο Ρομπ αγαπούσε από το κολέγιο και με την οποία έκανε σεξ πριν από δύο εβδομάδες.

Η Μπεθ εμφανίζεται στο πάρτι μαζί με το συνοδό της προκαλώντας εκνευρισμό και αναστάτωση στον Ρομπ, που βλέπει τους φίλους του και τον αδελφό του Τζέικομπ να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Ξαφνικά, ενώ το πάρτι βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και η Μπεθ εκνευρισμένη αποχωρεί με το συνοδό της, ένας πολύ δυνατός κρότος θα προκαλέσει αναστάτωση και πανικό.

Θ ακολουθήσει ένας σεισμός και όλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους, εκεί όπου θα διαπιστώσουν ότι ένα απόκοσμο γιγαντιαίο τέρας περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο.

Ενδιαφέρουσα ταινία γεμάτη ένταση και ανατροπές που σε αιφνιδιάζουν και μια ασυνήθιστη δομή που συνδυάζει με γοητευτικό τρόπο το είδος της νεανικής ταινίας σχέσεων με εκείνο της επιστημονικής φαντασίας των απόκοσμων πλασμάτων.

Πατώντας «ειδολογικά» σε δύο βάρκες και γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κάμερα στο χέρι, μιας και αυτό απαιτεί η ίδια η ιστορία, το «Coverfield» διακρίνεται για την εύθραυστη σκηνοθεσία του και την γόνιμη προσαρμογή του σε μια απειλητική και αβέβαιη ατμόσφαιρα. Με ορισμένες οπτικές απάτες μάλιστα η ταινία του Matt Reeves δείχνει μεγαλύτερη και ακριβότερη από τις πραγματικές της προδιαγραφές μια επιτυχία που από μόνη της αξίζει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου