Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

MR BROOKS (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Με μια πρώτη ανάγνωση, η ζωή τα κυρίου Μπρουκς φαίνεται πως τα έχει όλα. Χρήμα, επιτυχία, μια όμορφη σύζυγο και μια κόρη που υπεραγαπά.
Όμως, η άβυσσος που κρύβει στην ψυχή του, απειλεί να καταστρέψει τις ζωές αρκετών ανθρώπων μεταξύ των οποίων και την δική του.

Διχασμένη προσωπικότητα με εθισμό στο φόνο με χαρακτηριστικό ένα μακάβριο ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική καταγραφή των θυμάτων του, ο κύριος Μπρουκς, μια σύγχρονη περίπτωση Δρ Τζέκιλ και Mr Χάιντ, βασανιστικά ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο ταυτότητές του: του ψυχρού δολοφόνου από τη μια και του πετυχημένου επιχειρηματία και καλού οικογενειάρχη από την άλλη.

H επιθυμία του να δραπετεύσει από τη διπλή ζωή και την κόλαση που ζει θα προσκρούσει πάνω στην αντίθετη βούληση του προσωπικού του δαίμονα, που κάθε τόσο του υπενθυμίζει την ανυπολόγιστη αξία των συγκινήσεων που βιώνει κάθε φορά που σπέρνει το θάνατο.

Ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική ταινία με τον Κέβιν Κόστνερ να ενσαρκώνει ένα ρόλο εντελώς διαφορετικό από όσα τον έχουμε συνηθίσει.

Ήρεμη κλιμάκωση της πλοκής, ελλειπτική αφήγηση, απειλητική ατμόσφαιρα και υιοθέτηση ενός μετριοπαθούς σασπένς δίνουν στο “Mr Books” τον σπινθήρα ενός ψυχολογικού θρίλερ, που δε σε εξοντώνει συναισθηματικά, για τις παράλληλες ζωές των κρυμμένων μυστικών και τα πιο σκοτεινά μονοπάτια που περιφέρουν το ανθρώπινο μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου