Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

OPEN CITY (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Μια συμμορία κορεατών «τσαντάκηδων» λυμαίνεται αγορές, στάσεις μετρό και τρένων και γενικά κάθε δημόσιο χώρο που σφύζει από ζωή και κόσμο.

Τα κέρδη που αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητά τους και η φαντασία την οποία επιδεικνύουν στις κλοπές σε συνδυασμό με την αδίστακτη φύση τους, τους καθιστά κυρίαρχους στην περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες συμμορίες και τους βάζει στο στόχαστρο των αρχών, που βλέπουν πως το πρόβλημα με τους τσαντάκηδες έχει αρχίσει να δυσφημεί την χώρα τους στο εξωτερικό.

Ένας ιδιότροπος εσωστρεφής, κυβερνητικός πράκτορας αναλαμβάνει την πολύ λεπτή αποστολή να εξαρθρώσει τη συμμορία, ωστόσο η υπόθεση είναι πιο δύσκολη απ ότι αρχικά φανταζόταν καθώς περιπλέκονται εκτός από το επαγγελματικό του καθήκον και ζητήματα οικογενειακού ενδιαφέροντος.

Συμπαθητική, αστυνομική περιπέτεια δράσης για το οργανωμένο έγκλημα στη Ν. Κορέα, που δανείζεται στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας για να επιτείνει το δράμα, με σύνθετα πλάνα, γρήγορη αφήγηση και όμορφο χρώμα.

Κεντρικός άξονας της ταινίας η αιώνια μάχη ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική, στο κοινωνικό καθήκον και τη σπαρακτική θυσία των πιο προσωπικών κομματιών της ζωής ενός ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου