Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

TRADE (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Οι συμμορίες λυμαίνονται τις φτωχές συνοικίες του Μεξικού. Παρακμή, υποβάθμιση, κατάπτωση και ατέλειωτη φτώχεια παντού. Τα φτωχόπαιδα παίζουν ανέμελα στους δρόμους και οι έφηβοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να κερδίσουν λίγα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια των τουριστών. Αυτό είναι το ένα άκρο του νήματος της παρανομίας: Η επινόηση αθώων, επικερδών, και διασκεδαστικών παράλληλα τεχνασμάτων για την εξασφάλιση των προς το ζην.
Από την άλλη μεριά όμως τα πράγματα σκληραίνουν δραματικά, όταν το έγκλημα φανερώνει τις αληθινές του διαστάσεις, εκεί που διακυβεύονται τα μεγάλα συμφέροντα.

Θύμα, τέτοιων συμφερόντων πέφτει η Αντριάνα, ένα 13χρονο κορίτσι που απάγεται από σωματέμπορους.

Ο 17χρονος αδερφός της Χόρχε δεν θα αργήσει να βρει τα ίχνη της σπείρας και να ακολουθήσει από απόσταση το εφιαλτικό οδοιπορικό της άτυχης κοπέλας, ψάχνοντας μισή ευκαιρία για να μπορέσει να την ελευθερώσει από τα χέρια των κακοποιών.

Εξάλλου, σ αυτή την άνιση μάχη, με το διεθνές δίκτυο λαθρομετανάστευσης και εμπορίου σάρκας δεν θα μείνει εντελώς μόνος, καθώς θα γνωρίσει στο πρόσωπο ενός τίμιου αστυνομικού έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στην Οδύσσεια που καταλήγει στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, αξιοποιώντας στο μέγιστο την ανεκτίμητη προσφορά του.

Συμπαθητικό κοινωνικό θρίλερ που αποτυπώνει με ειλικρίνεια και ωμότητα έναν κόσμο βίαιο, σκληρό και απάνθρωπο, όπως αυτός των σωματεμπόρων.

Κάμερα στο χέρι, όμορφο χρώμα και σκοτεινοί φωτισμοί επιβάλλουν μια ατμόσφαιρα που επιτείνει τη συναισθηματική δυσανεξία.

Κάθε έγκλημα ζητά την τιμωρία του για να ολοκληρωθεί και η εκδίκηση είναι συνήθως ένας δρόμος χωρίς επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου