Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

WANTED (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Ο Weshley, είναι ένας λογιστής με καταβαραθρωμένο ηθικό. Ανικανοποίητος από τη ζωή του, αταίριαστος με το περιβάλλον του, δέχεται παθητικά τη μία ήττα μετά την άλλη, έως ότου βυθιστεί ολοκληρωτικά στο τέλμα μιας καθημερινότητας χωρίς νόημα.

Ή μήπως με ένα νόημα που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα; Μια μέρα λοιπόν, στο δρόμο του Weshley μπαίνει μια γυναίκα βγαλμένη από τις σελίδες κάποιου περιπετειώδους κόμιξ και τον οδηγεί στο άβατο μιας αδελφότητας εκτελεστών ηλικίας 1000 ετών. Εκεί, ο Weshley θα ανακαλύψει πως ο χαμένος από χρόνια πατέρας του ήταν ένας επαγγελματίας δολοφόνος και θα στρατολογηθεί στη θέση του προκειμένου να αναλάβει μια αποστολή που μόνο εκείνος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας.

Το σενάριο της ταινίας «Wanted» είναι εξαιρετικά έξυπνο και η πλοκή της αναπτύσσεται αρκετά ισόρροπα μέχρι το φινάλε της, το οποίο κρύβει μια πραγματικά ανατρεπτική έκπληξη. Ωστόσο μια αίσθηση βιασύνης και ραγδαίων περασμάτων από το ένα στοιχείο στο άλλο της ιστορίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Στο επίκεντρο του νοήματός της βρίσκεται η αδιάκοπη αναζήτηση του προορισμού και η ευεργετική για την ψυχολογία του ανθρώπου επανάκτηση του ελέγχου της ζωής του.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια συμπαθητική περιπέτεια που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή ως το τέλος και πετυχαίνει τη δέσμευση της προσοχής μας στους χαρακτήρες και στην πλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου