Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ (ΜΟΥΣΙΚΗ-ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Πιο ώριμη από ποτέ και με ένα νέο άλμπουμ επιστρέφει στη χαραυγή του 2009 η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ο δίσκος περιέχει 14 τραγούδια που πλημμυρίζουν την ψυχή με συναισθήματα που δεν έχει συνηθίσει να μας προσφέρει το τελευταίο διάστημα η εγχώρια παραγωγή.

Αρκετά μακριά από τους ποπ ήχους του πρόσφατου παρελθόντος της η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιλέγει πιο έθνικ καταστάσεις για ένα δίσκο που, σύμφωνα με πληροφορίες ηχογραφήθηκε, κατά κύριο λόγο, στη Μαδρίτη σε συνεργασία με τον Ισπανό συνθέτη και παραγωγό Javier Limon και διάθεση να ταξιδέψει και εκτός ελληνικών συνόρων.

Το άλμπουμ υπογράφουν πλήθος μουσικών ελλήνων και ξένων, συνθετών και στιχουργών, δίνοντάς του ένα ξεκάθαρα πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, ενώ παραδοσιακά στοιχεία ενωμένα με έγχορδα και πνευστά δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο πρώτο κομμάτι που δόθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς το αισθαντικό "Τον έρωτα ρωτάω".

Ο δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει 14 τραγούδια, το καθένα από τα οποία αφηγείται μια μικρή ιστορία, θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό με τον τίτλο "Mirame".

1. Το γκρίζο των ματιών σου
2. Το τέλος μας δες
3. Τον έρωτα ρωτάω
4. Στο παλάτι της καρδιάς σου [Carcel de oro]
5. Πες μου [Je t´aime]
6. Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ [Παραδοσιακό Βαλκανικό]
7. Τόσο μεγάλα λόγια
8. Άσε με να σε μισήσω
9. Ξένη καρδιά
10. Τα μυστικά του κοσμου
11. Μια ευχή
12. Mirame [Ντουέτο με την Buika]
13. Πες μου [Bonus track – Soumka mix]
14. Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ [Bonus track – Soumka mix]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου