Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

LES HERBES FOLLES


Αθεράπευτα ποιητικός, νεανικός και πρωτοπόρος ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ εξακολουθεί να δημιουργεί παρά τα 87 του χρόνια με πάθος νεαρού σκηνοθέτη, εισφέροντας τον εαυτό του ως ένα ζωντανό παράδειγμα αισιοδοξίας σε μια εποχή που αναζητά τα πρότυπά της. Στο σύμπαν του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη η ζωή αποθεώνεται μέσα από τις απρόβλεπτες πτυχές της και το πάθος απογειώνεται όταν η υπέρμετρη ομορφιά καταπολεμά τη βαρύτητα των αυτοπεριορισμών.

Ο σκηνοθέτης του « Χιροσίμα αγάπη μου» πιάνει ένα νήμα από ένα τυχαίο γεγονός και το ξετυλίγει με τη μαεστρία ενός ώριμου δεξιοτέχνη.

Στο στόρι, ο Ζορζ Παλέ είναι ένας παντρεμένος μεσήλικας άντρας, ο οποίος βρίσκει στο γκαράζ που έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του το πορτοφόλι που κλάπηκε από την τσάντα μιας οδοντίατρου, της Μαργκαρέτ.

Ο Ζορζ θέλει να γνωρίσει την ιδιοκτήτρια του πορτοφολιού και μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων θα περιποιηθούν τον σπόρο ενός έρωτα που καταφέρνει να φουντώνει μέσα από την διάψευσή του.

Έναν έρωτα που όπως τα αγριόχορτα είναι καταδικασμένος σε μια βραχύβια μοίρα.

Στην νέα ταινία, ενός από τους ηγέτες του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου συναντάμε εικόνες απίστευτης ομορφιάς, ευρηματική πλοκή, αφηγηματική φρεσκάδα, αλλά και στοιχεία σουρεαλιστικής ποίησης διανθισμένα με χιουμοριστικούς διάλογους.

Η ζωή είναι εξ ορισμού περιοριστική, και η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας μπορεί να οδηγήσει είτε στη θλίψη, είτε στην παθιασμένη αναζήτηση των ουσιωδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου