Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΚΑΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΠΑΘΑΣ


Στην ιστορία ανήκει πλέον το χθεσινό τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα , που έκρινε σε μεγάλο βαθμό, για τον «δικέφαλο», τον μεγάλο στόχο της χρονιάς. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά έκανε μεγάλη εντύπωση, πέραν της ανεπαρκούς εμφάνισης του ΠΑΟΚ και των δύο υπέροχων τερμάτων του Κάμπορα, ήταν κυρίως η συμπεριφορά του διαιτητή της αναμέτρησης Ηλία Σπάθα, που σφύριζε με ανεξήγητα υπερβολική αυστηρότητα εναντίον του δικεφάλου. Κάνοντας την αρχή με την ανεξήγητη κάρτα που έδειξε στον Πάμπλο Γκαρσία, ο Πειραιώτης διαιτητής παραχώρησε ένα σεμινάριο σύγχρονης “επιστημονικής” διαιτησίας, για το πως μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει μια ομάδα, αποψιλώνοντας την ταυτόχρονα από λύσεις ενόψει των επόμενων παιχνιδιών, χωρίς μάλιστα να υποχρεωθεί στο κραυγαλέο σφύριγμα.

Κι εδώ τίθεται, μεταξύ άλλων, κι ένα ακόμη ζήτημα: αυτό που λέει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες το δικαίωμα στην διεκδίκηση της νίκης είναι αναφαίρετο ακόμα και για την ομάδα που δε βρίσκεται σε καλή ημέρα. Δικαιολογημένα λοιπόν και τα παράπονα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που ταυτόχρονα φαίνεται ότι έλαβαν το μήνυμα για τους στόχους που τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν σ ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αναζητήσουν και τις αιτίες για το γεγονός ότι ο «δικέφαλος» εμφανίζεται πάντα τα τελευταία χρόνια κατώτερος των περιστάσεων σε αναμετρήσεις όπως αυτή, που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια υπέρβασής του σε ένα διαφορετικό επίπεδο στόχων.

Διότι, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, δεν ήταν η χθεσινή, εμφάνιση ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα επιδείξει τέτοια συνοχή κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Άρης, έδειξε ότι διαθέτει έναν μεγάλο προπονητή και μια έδρα που φοβίζει τους αντιπάλους. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που περίμενε διαρκώς στην άμυνα του, πίεσε ψηλά το αντίπαλό του, ενώ κατά διαστήματα εξαφάνιζε το τόπι στα πόδια των επιθετικογενών παικτών του, που δεν φείδονται τεχνικών αρετών. Εκπληκτικά και τα δύο τέρματα του Κάμπορα, ένα με κάθε πόδι, παρακαλώ, που εξέθεσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα τον Κοντρέρας που βρέθηκε σε πολύ άσχημη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου