Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργούν τα αεροδρόμια


Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, σε κανονικές συνθήκες επιστρέφει η εναέρια κυκλοφορία σήμερα μετά από μία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Σε ανακοίνωση της Eurocontrol αναφέρεται ότι "αναμένεται ότι σχεδόν το 100% της εναέριας κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί στην Ευρώπη ".

Ολόκληρος σχεδόν ο εναέριος χώρος της Ευρώπης κάτω των 20.000 ποδιών είναι διαθέσιμος, με περιορισμούς σε ορισμένες μόνο περιοχές όπως η Φινλανδία και κάποια τμήματα της βόρειας Σκοτίας, σύμφωνα με το Eurocontrol.

Μια εκπρόσωπος του Eurocontrol, χωρίς όμως να αναφέρει ονομαστικά τα αεροδρόμια των χωρών αυτών, τόνισε ότι η ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων αγγίζει ένα τμήμα του εναέριου χώρου στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας και ένα τμήμα της Ιρλανδίας.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι όλες οι χώρες μέλη του Eurocontrol έχουν ενημερωθεί για τις προσεχείς απαγορεύσεις πτήσεων (38 χώρες εκ των οποίων οι 27 κράτη μέλη της ΕΕ) και θα ενημερώνονται ανά έξι ώρες για τυχόν αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου