Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

EE: Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των επιβατών από τις αεροπορικές εταιρείες


Όπως υπενθύμισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα δικαιώματα των επιβατών που που επηρεάστηκαν από το χάος που δημιουργήθηκε στις αερομεταφορές εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστά από τις αεροπορικές εταιρείες.
Όπως δήλωσε η Έλεν Κερνς, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου για τις αερομεταφορές επίτροπος της ΕΕ , Σιίμ Κάλας, ο Επίτροπος "είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με τις πληροφορίες που φτάνουν από διαφορετικές πλευρές της Ευρωπαϊκής Ενωσης» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιβάτες επιθυμούν να αποζημιωθούν για το αεροπορικό τους εισιτήριο ή να αναλάβει η αεροπορική εταιρεία τα έξοδα διαμονής τους μέχρι να μπορέσουν να ταξιδέψουν".
«Υπάρχουν κανονισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι επιβάτες έχουν πολύ συγκεκριμένα δικαιώματα που τους προστατεύουν», πρόσθεσε.
«Στα μάτια του νόμου οι υποχρεώσεις που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι απολύτως ξεκάθαρες», επεσήμανε η Κερνς, και πρέπει να ισχύουν ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου.
Τέλος, απευθυνόμενη στις αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησε ότι «οι (πιθανές) αποζημιώσεις που θα δώσουν οι αεροπορικές εταιρείες θα καταβληθούν στο πλαίσιο του σεβασμού των υποχρεώσεών τους προς τους επιβάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου