Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Siemens: Στην τελική ευθεία η έρευνα


Στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, με την εξέταση των πολιτικών και βαρύνουσας σημασίας προσώπων, μπαίνει σταδιακά από σήμερα η εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Ζήμενς.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην περίοδο της Οικουμενικής (1989-90) Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει ζητήσει ο ίδιος να καταθέσει, αναφέροντας σε μακροσκελές υπόμνημά του ότι η διαπλοκή του δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία ξεκίνησε ήδη από τότε με την αποδοχή από τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη της απευθείας ανάθεσης της προμήθειας 470.000 ψηφιακών παροχών, συνολικής αξίας 32 δισ. δραχμών στις εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΟΜ/ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ.

Χθες, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά κατά την οποία κατηγόρησε την επιτροπή της Βουλής ότι δεν κάλεσε να εξετάσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, επανέφερε το αίτημά του για κλήση του ιδιοκτήτη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου πρότεινε να εξετασθεί το περιεχόμενο της εκπομπής και ο βαθμός προσβολής της επιτροπής και αν χρειαστεί να κληθούν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση οι κ.κ. Βγενόπουλος και Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου