Σάββατο 15 Μαΐου 2010

A NIGHTMARE ON ELM STREET (2010)


Η αδυναμία του ανθρώπου να αντιδράσει σε αληθινά ερεθίσματα κατά την διάρκεια του ύπνου του, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της επιτυχίας που γνώρισε η σειρά ταινιών τρόμου της δεκαετίας το 1980 με τίτλο «Εφιάλτης στον δρόμο με τις Λεύκες».

Το sequel του θρυλικού horror film του Wes Craven δια χειρός Samuel Bayer, παρουσιάζει τα αυτονόητα που έγκεινται στην εισβολή ενός παραμορφωμένου άνδρα μ ένα γάντι γεμάτο λεπίδες στο χέρι στα όνειρα μιας παρέας εφήβων και την σύνθλιψη των ορίων μεταξύ εφιάλτη και πραγματικότητας.

Η αϋπνία αποτελεί την μοναδική ελπίδα επιβίωσης και η προσπάθεια διαλεύκανσης της προέλευσης του μυστηριώδους δολοφόνου είναι μονόδρομος.

Η επανεμφάνιση του Fredy Krueger, μιας κινηματογραφικής περσόνας, που, αγαπούσαμε να μισούμε, στα μέσα της δεκαετίας του 80΄, χαρακτηρίζεται από την ατολμία των εμπνευστών της να ξεφύγουν από την αυτονόητη μανιέρα της ιστορίας και να ρισκάρουν περισσότερο, μια επιλογή που δυνητικά θα εξασφαλίζει στην ταινία του Samuel Bayer πέρα ένα minimum ορθότητας, και την ολόθερμη αποδοχή των φανατικών της σειράς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου