Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

StreetDance


Οι τελικοί του πρωταθλήματος StreetDance της Αγγλίας ετοιμάζονται μεταξύ άλλων να υποδεχθούν την Κάρλι, ταλαντούχα χορεύτρια, μαζί με τον παρτενέρ της Τζέι.

Η απροσδόκητη όμως αποχώρηση του Τζέι , θα αναγκάσει την γοητευτική Κάρλι να ηγηθεί μόνη της της προσπάθειας της ομάδας της να φτάσει στη νίκη.

Χάνοντας το χώρο που χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους οι χορευτές της Κάρλι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα ακόμη πρόβλημα.

Κάθε πρόβλημα ωστόσο δημιουργεί μια νέα ευκαιρία και αυτή είναι για την Κάρλι, η γνωριμία της με την Έλενα, ιδιοκτήτρια σχολής μπαλέτου, που θα εντυπωσιαστεί από το πάθος των χορευτών και θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν το χώρο της σχολής για τις πρόβες τους.

Η παρουσία των χορευτών του δρόμου θα αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για το χορό των μαθητών της Έλενα που προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στην ακρόαση της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου. Τελικά η αλληλεπίδραση θα είναι ευεργετική για όλους.

Ο χορός και το πάθος που εκπέμπουν οι χορευτές του δρόμου αποτελεί το δυνατό χαρτί της ταινίας.

Έχει ενδιαφέρον και η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο των παραδοσιακών χορευτών μπαλέτου με εκείνους που χορεύουν υπακούοντας στους κανόνες του προσωπικού τους ενστίκτου, εμφορούμενοι από την ελευθερία του δρόμου.

Δε θα ήταν λογικό να υπολείπεται το soundtrack της ταινίας που πατάει σε ρυθμούς που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Αλλά και το Λονδίνο μοιάζει μια πόλη ιδανική για να αφομοιώσει τις δύο διαφορετικές πτυχές της τέχνης του χορού και να δώσει ευκαιρίες για την κατάκτηση του ονείρου τόσο στους χορευτές του μπαλέτου, όσο και σ εκείνους που υπερασπίζονται μια πιο αρχετυπική παράμετρο της τέχνης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου