Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

PIRANHA 3D


Η λίμνη Victoria είναι έτοιμη να υποδεχτεί χιλιάδες ανθρώπους που θα συρρεύσουν για να γιορτάσουν την αρχή της άνοιξης με άφθονο ποτό και εκρηκτική μουσική.

Θα λογαριάσουνε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι στην προκειμένη περίπτωση ένας θανάσιμος επισκέπτης: ένα είδος πιράνχα που θεωρείται από τους επιστήμονες είδος που έχει εκλείψει και το οποίο θα βάψει τη θάλασσα κόκκινη , μετατρέποντας το πάρτι σ ένα τρομακτικό λουτρό αίματος.

Κουβαλώντας από το παρελθόν άπειρες ιστορίες τρόμου που κατάφεραν να στοιχειώσουν ουκ ολίγες φορές τα παιδικά μας όνειρα, η μυθολογία των πιράνχας επιστρέφει λιγότερο cult και περισσότερο σύγχρονη.

Με μια επιπλέον διάσταση στη 3D εκδοχή της και μια αψεγάδιαστη μετατροπή από το κλασικό φορμάτ στο 3D αλλά και με μερικά πολύ γνωστά ονόματα στο καστ, προεξαρχόντων της πάντα γοητευτικής Elisabeth Shue και της σταθερής αξίας που ακούει στο όνομα Richard Dreyfuss, το νέο Πιράνχας αποτελεί ένα φεστιβάλ φρίκης και αίματος που αναθεωρεί όμως τεχνικά επί τα βελτίω τις προηγούμενες εκδόσεις του.

Πάσχει όμως από ιδέες και φαντασία, διαθέτοντας ένα σενάριο εξαιρετικά προσχηματικό και μια κάμερα που κινείται ενοχλητικά με βαμπιρική εμμονή θα έλεγε κανείς προς υπολείμματα του ανθρώπινου σώματος και τεμαχισμένα μέλη. Ουσιαστικά πρόκειται για τεχνικές επιλογές που επιβάλλει στην κινηματογραφική αφήγηση η πλήρης και ανεμπόδιστη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τρισδιάστατης απόδοσης, που απαιτεί διαρκή κίνηση και ασφυκτικό εναγκαλισμό του θέματος.

Ο μακελάρης κινηματογράφος λοιπόν επιστρέφει δριμύτερος για να ικανοποιήσει τη δίψα του κοινού για αίμα και γνήσιο φόβο που προέρχεται μόνο από την αδυναμία αντιμετώπισης των στοιχείων της φύσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου