Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Unstoppable


Η ανεξέλεγκτη πορεία μιας αμαξοστοιχίας που κουβαλάει στα βαγόνια της θανατηφόρες τοξικές ουσίες πρέπει να ανακοπεί εντός των επόμενων λεπτών.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, αλλά διαρκώς προσκρούει στην πρωτοτυπία της περίπτωσης, που δεν είναι και η πιο συνηθισμένη που συναντά κανείς στο χώρο των μεταφορών.

Εκεί, όμως που οι ομάδες και οι συντονισμένες δράσεις αποτυγχάνουν αναλαμβάνουν δράση οι μονάδες και πιο συγκεκριμένα ένας βετεράνος μηχανικός (Denzel Washington) κι ένας νεαρός συνάδελφός του, προϊστάμενος αμαξοστοιχίας ((Chris Pine).

Οι δυο τους θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του τρένου, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και να το ακινητοποιήσουν με τις ελάχιστες δυνατότητες που διαθέτουν.

Ευχάριστη ταινία αδρεναλίνης μ ένα θέμα που δεν δυσκολεύεται να δεσμεύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η μονοδιάστατη δράση του θέματος αντιμετωπίζεται με ένα πολύ καλό ρυθμικό μοντάζ, ενώ οι συναισθηματικές ιστορίες των ηρώων, όπως ξεδιπλώνονται με οικονομία μέσα σε κατάσταση αφόρητης πίεσης προσδίδουν στον ηρωισμό των χαρακτήρων περισσότερα ανθρώπινα στοιχεία.

Μια ταινία για την άγνοια κινδύνου και για τα εντελώς ιδιαίτερα και προσωπικά κίνητρα που διαθέτει κάθε άνθρωπος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να επιτελέσει μια ηρωική πράξη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου