Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Rio


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για τις τρυφερότερες ηλικίες, παρουσιάζει η νέα ταινία των δημιουργών του “Ice Age” που προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον τίτλο «Rio». Πρόκειται για μια συμπαθητική animation ταινία που μας μεταφέρει στην Βραζιλία των ακραίων ανισοτήτων και του περίφημου καρναβαλιού. Ακόμα όμως και για τους ενήλικες θεατές η ταινία δεν είναι ιδιαίτερα βαρετή, διαθέτει αρκετές γραφιστικές αρετές και βλέπεται σχετικά ευχάριστα.

Ένας παπαγάλος Blue Macaw, που πέφτει από τη φωλιά του και πιάνεται στα δίχτυα κάποιων κυνηγών πουλιών, είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας. Η περιπέτεια του Blue ξεκινάει όταν φυλακίζεται σε ένα κλουβί και μεταφέρεται μέσα σε μια καρότσα σε μια άλλη πολιτεία των ΗΠΑ για να γίνει οικόσιτο πτηνό στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού.

Μεγαλώνοντας σ ένα περιβάλλον αρκετά φιλικό, αλλά και άκρως περιοριστικό, ο Blue αναπτύσσει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του «ιδρυματισμού» με συνέπεια να μη μάθει να πετάει.

Δεν είναι όμως παρατημένος στη μοίρα του, καθώς, όπως αποδεικνύεται είναι ένα εκλεκτό πουλί και πιο συγκεκριμένα το τελευταίο αρσενικό του είδους Blue Macaw το οποίο αναζητεί ένας επιστήμονας που ταξιδεύει από την Βραζιλία για να το βρει, καθώς πρέπει να ζευγαρώσει με το τελευταίο θηλυκό για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του είδους.

Το ηχόχρωμα της ταινίας είναι εξαιρετικά φροντισμένο και συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία ενός ενδιαφέροντος animation για την αξία της ελευθερίας και την ελεγχόμενη μοίρα των ζώων.

Η ταινία είναι διαφωτιστική και ως προς τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζει την περιπέτεια των πουλιών που γεννιούνται για εντελώς διαφορετικούς λόγους από το να διακοσμούν ένα σπιτικό κλουβί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου