Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στοιχημάτισαν στον υποβιβασμό του Ηρακλή;



Πρώτα ποντάρουν. Μετά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να κερδίσουν. Και πιστέψτε με: περνούν πολλά από το χέρι τους...

Είμαι σχεδόν βέβαιος πλέον ότι η οφθαλμοφανής και αποδεδειγμένη και με δικαστικά έγγραφα πια στοχοποίηση του Ηρακλή δεν κρύβει τελικά πίσω της καμία απολύτως από τις πρόδηλες αιτίες με βάση τις οποίες επιχειρήθηκε μέχρι σήμερα να εξηγηθεί. Δηλαδή, ούτε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του συλλόγου έχουν βάλει κάποιοι στο μάτι τους, ούτε το ενοχλητικό οπαδικό κίνημα, ούτε και το γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε ανένταχτη κατά τον διαχωρισμό του πρωταθλήματος σε ζώνες επιρροής, είναι που τους ενοχλεί. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που τους αποδίδεται.

Πολύ φοβάμαι ότι, ο υποβιβασμός της ιστορικής ελληνικής ομάδας έχει γίνει αντικείμενο πονταρίσματος στο εξωτερικό και μάλιστα με πολύ θεαματικές αποδόσεις από τα μέλη του κυκλώματος που λυμαίνονται τον χώρο του αθλητισμού. Αυτών που πρώτα ποντάρουν και κατόπιν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κερδίσουν το στοίχημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι τα κέρδη, ενός τέτοιου στοιχηματισμού, θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα με την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος από την Σούπερ Λίγκα και ως εκ τούτου για κάποιους το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα. Γι αυτό και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, γι αυτό πιθανότατα και έχουν επιδοθεί κατά το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της υπερασπιστικής γραμμής του «γηραιού» στο CAS.
Δυστυχώς η ομάδα αδίκησε τελευταία πολύ τον εαυτό της χάνοντας σημαντικά από τα ηθικά ερείσματά της στην αθλητική κοινωνία με την υπόθεση της Καβάλας, ενώ η αμηχανία των διοικούντων της μπροστά στις εξελίξεις είναι πια τόσο έκδηλη που σε κάνει να αναρωτιέσαι, μήπως τελικά ο σύλλογος βαδίζει με αυτόματο πιλότο προς την καταστροφή του.
Κι όμως, υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την ανατροπή της κατάστασης.
Άλλωστε, το παράπτωμα της ομάδας ωχριά μπροστά σε όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ και η κατηγορία που της αποδόθηκε για συκοφάντηση του αθλήματος μοιάζει με ευφημισμό μπροστά στην πλήρη απαξίωση του που έχουν προκαλέσει οι πρωτεργάτες της συμμορίας που μοιράζουν τίτλους, ευρωπαϊκές θέσεις και υποβιβασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου