Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Green Lantern

Photo: (Έλεος, ρε συνάδελφε, πόσες αναρρωτικές θα ζητήσεις ακόμα σε μια χρονιά;)


Ομάδα πρασινοντυμένων, διαγαλαξιακών φρουρών (πρασινοφρουρών του διαστήματος) ονόματι Green Lantern ξεπηδά από τις καλογυαλισμένες σελίδες της DC (ασθμαίνουσας ανταγωνίστριας της Marvel), αναζητώντας απεγνωσμένα μια νέα καριέρα στη μεγάλη οθόνη. Γιατί;
Στα χέρια της κρατάει ένα μαγικό δαχτυλίδι, το οποίο έχει την ικανότητα να υλοποιεί διάφορες ιδέες, που μπορεί να αφορούν σε υλικά αντικείμενα, ή κυρίως σε δυναμικά και αποτελεσματικά όπλα μεσαίου ή μεγάλου διαμετρήματος.
Αυτά θα τους χρειαστούν πάραυτα, καθώς το σύμπαν μικραίνει επικίνδυνα μπροστά στην συμμετρική απειλή που αντιμετωπίζει με το όνομα Parallax, (κάτι σαν αυτό που ήταν οι εκλογές για τους συνδικαλιστές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος) την οποία καλούνται να αποκρούσουν υπό την εμπνευσμένη βοήθεια του πιλότου Hal Jordan (Ryan Reynolds), ο οποίος είναι ο πρώτος γήινος που υπηρετεί στο σώμα των Lantern και αντιμετωπίζεται από τους συναδέλφους του με εξαιρετικά μεγάλη καχυποψία. Δηλαδή κάτι σαν δημόσιος υπάλληλος που περνάει εξετάσεις ΑΣΕΠ, διορίζεται με αξιοκρατικές διαδικασίες και τοποθετείται σ ένα γραφείο γεμάτο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διορίστηκαν με μέσο , νιώθοντας ενοχές απέναντί τους.
Κινηματογραφικό κόμικ με άκρως στερεοτυπικούς χαρακτήρες και αρκετά χαρακτηριστικά ρετρό, χωρίς δραματικό υπόβαθρο, που χαρακτηρίζεται από απουσία φαντασίας και επινοητικότητας και αρκετά ρηχή και φλύαρη σκηνοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου