Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Trust


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι εταιρείες διανομής διστάζουν να χαρακτηρίσουν μια ταινία ως καθαρόαιμο δράμα.
Εν μέρει αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα είδη πια εμπλέκονται και αναμιγνύονται μεταξύ τους, μιας και οι διαχωριστικές γραμμές έχουν παρακαμφθεί για να ικανοποιήσουν τις επιταγές των καιρών, που αναζητούν σύγχρονες και περισσότερο σύνθετες θεματικές.
Ωστόσο, η λέξη δράμα παραμένει ένα είδος ταμπού για τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή, που απεχθάνεται οποιαδήποτε ετικέτα μπορεί να αποδυναμώσει το μάρκετινγκ των ταινιών.
Έτσι, η ένταξή των δραματικών ταινιών στην κατηγορία των θρίλερ αποτελεί μια βολική μετατόπιση για όλους όσους συμμετέχουν στην παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση των ταινιών.

Η ταινία Trust του διάσημου από την καριέρα του στην τεράστια τηλεοπτική επιτυχία (Friends) , David Schwimmer δεν ξεφεύγει από αυτή τη λογική. Χαρακτηρίστηκε με μεγάλη ευκολία ως θρίλερ, αλλά είναι ένα δράμα με επώδυνες σκηνές και εσωτερική ένταση γύρω από την απώλεια της αθωότητας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα από το διαδίκτυο και την απρόσωπη επικοινωνία, που έχει ήδη διαγράψει μια αξιοσημείωτη παρουσία σε φεστιβάλ της Β. Αμερικής και του Καναδά.

Στην ιστορία παρακολουθούμε την περιπέτεια της Annie (Liana Liberato), που είναι μόλις δεκατεσσάρων χρονών όταν γνωρίζει ένα φίλο μέσα από το διαδίκτυο, ο οποίος κερδίζει την εμπιστοσύνη της και την πείθει να συναντηθούνε προκειμένου να γνωριστούνε καλύτερα.

Λογικά εκείνη περιμένει να δει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που τελικά συναντάει, δηλαδή έναν 40χρονο, παιδόφιλο που σκοπεύει να της επιτεθεί σεξουαλικά και να τη βιάσει. Αυτός έχει και τη δύναμη και τον τρόπο για να τα καταφέρει και να βυθίσει τη μικρή και την οικογένειά της σ ένα λαβύρινθο αμηχανίας, ανημποριάς , απεγνωσμένων αναζητήσεων και αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων, με φόντο τη θρυμματισμένη εμπιστοσύνη ενός νέου κοριτσιού, που πασχίζει να εξισορροπήσει τα συναισθήματά της ανάμεσα στην αποσιώπηση και την δίψα για εκδίκηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου