Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έχει πολύ ψωμί η δουλειά

Από αλλού την περίμεναν κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση την ανάπτυξη και από αλλού τελικά τους έρχεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κλάδος του άρτου εξελίσσεται στην ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας δείχνοντας το δρόμο και για τους άλλους παραγωγικούς κλάδους (γλυκά, ποτά, είδη καπνού), μιας και έχει ήδη ξεπεράσει ακόμα και εκείνον του λουκάνικου στο χέρι.
Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες ενώ θα δημιουργηθούν και περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια. Τόσο αισιόδοξες είναι μάλιστα οι προβλέψεις που κάνουν λόγο ακόμα και για ζήτηση από το εξωτερικό ανθρώπων για να δουλέψουν στο ελληνικό ψωμί. Ήδη εξετάζονται αιτήσεις Αυστραλών Αβοριγίνων.
Αναλυτικά οι προβλέψεις για την συνεισφορά του κάθε κλάδου και υποείδους ξεχωριστά στο ελληνικό ΑΕΠ:

-τουρισμός 23%
-ναυτιλία 12%
-μπουγάτσα Θεσσαλονίκης 0,4% (από πρόβλεψη 0,2%, καθαρά έργο Μπουτάρη)
-σπανακοτυρόπιτα 0,3% ( έχει μια μικρή πτώση, η οποία όμως δεν προκαλεί ανησυχία στον κ. Βενιζέλο)
-λιόψωμο 0,2% (η κυβέρνηση προβληματίζεται γιατί έχει κολλήσει εκεί τα τελευταία τρία χρόνια)
-πρασόπιτα 0,3% (Ο Σπύρος Βούγιας κατήγγειλε πρόσφατα πόλεμο συμφερόντων εναντίον του ελληνικού πράσου)
-λουκανικόπιτα 0,4% (στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο έγινε πρόβλεψη ακόμα και για 1% αν κλείσει θετικά το PSI)
-κρουασάν με μερέντα 0,7% ( προβλέψεις για εκτίναξη στο 1 ή ακόμα και 2%, αν δεν υπάρξουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ.
-καφές με νερό μισό ευρώ 1% (δείγμα του πόσο αναξιοποίητες παραμένουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου)
-τυρόπιτα 1% (Ο Χρυσοχοϊδης είχε προβλέψει 0,5%, και αποτελεί το κρυφό του χαρτί στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ)
-λουκάνικο στο χέρι ένα ευρώ 2% (οι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για αύξηση 3 με 4% αν γίνει πράξη η ιδέα κάποιων ελλήνων επιχειρηματιών που σκέφτονται να κάνουν delivery σε χώρες του εξωτερικού χρησιμοποιώντας κυρίως νταλικέρηδες που λογικά χρειάζονται ένα δεύτερο μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου