Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Hope Springs (Ποτέ δεν είναι αργά)


Ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστές τους Meryl Streep και Tommy Lee Jones στην πρώτη τους συνεργασία, και τον παλιό συνεργάτη της Streep τον έμπειρο David Frankel( The Devil Wears Prada) να υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Το σενάριο αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού της Kay και του Arnold που μετά από 30 χρόνια γάμου καταφεύγουν στη βοήθεια ενός ειδικού για να περισώσουν ότι έχει απομείνει ζωντανό από την κουρασμένη σχέση τους.
Αυτός δεν είναι άλλος από έναν φημισμένο σεξολόγο, τον οποίο υποδύεται o Steve Carell, που θα αναλάβει την σεξουαλική θεραπεία του ζευγαριού, με στόχο να τους οδηγήσει εντός μίας εβδομάδας και πάλι στο κρεβάτι του πόθου.

Γυρισμένη πάνω σε μια λιτή αφηγηματική γραμμή, και με μια σκηνοθεσία που δεν κραυγάζει, αλλά που αντίθετα προσπαθεί να εκμαιεύσει αβίαστες ερμηνείες για να αναδείξει τα πιο ποιοτικά στοιχεία του σεναρίου της Vanessa Taylor, το Hope Springs διαθέτει αυθεντικότητα, πνεύμα και ζεστασιά, μιλώντας, χωρίς να κουράζει για τις σεξουαλικές και ανθρώπινες σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στο πλαίσιο της αποστασιοποίησης που πυροδοτεί η συνήθεια, του φόβου της επαφής, αλλά και της φυσιολογικής ψυχρότητας  που προκαλεί η πολύχρονη συμβίωση.