Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Workshop: Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη (Hellenic centre for photography)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Tετάρτη 20/11, Σάββατο 23/11, Tετάρτη 27/11, Σάββατο 30/11
Ώρες διεξαγωγής: Τετάρτη 17:00-21:00, Σάββατο 11:00-15:00
Σύνολο ωρών: 16
4 τετράωρες πολυθεματικές συναντήσεις, όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική εξάσκηση συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά.
Σε ποιούς απευθύνεται:
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.
Ελάχιστες απαιτήσεις:
Κατοχή ψηφιακής μηχανής (DSLR ή compact. Όχι κινητό)
Θεματικές ενότητες:
Συνοπτική ιστορική επισκόπηση: από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι τις μέρες μας, με έμφαση στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και τη χρήση της ως ντοκουμέντο.
Θεωρία μέσου: ποιά η σημασία του να είναι μία εικόνα φωτογραφία; Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας και οι σχέσεις της με άλλα μέσα. Ο χρόνος και ο χώρος στη φωτογραφία.
Τεχνική: κύριες λειτουργίες και δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής, βασικές τεχνικές λήψης ψηφιακής φωτογραφίας, βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
Πρακτική εξάσκηση: ομαδικές φωτογραφίσεις υπό την επίβλεψη του δασκάλου, ανάθεση μικρών ασκήσεων, κριτική ανάλυση και συζήτηση φωτογραφιών, βασικές αρχές editing (αρχίζοντας μια φωτογραφική εργασία-σειρά)
Διδακτική προσέγγιση:
Εναλλαγή διαλέξεων/παρουσιάσεων με πρακτική εξάσκηση και κριτική ανάλυση. Διανομή σημειώσεων.
Εισηγητής:
Ο Στέργιος Καράβατος (ΜΑ in Film and Photographic Studies, Leiden University, Netherland) είναι φωτογράφος και μελετητής της φωτογραφίας με πολύπλευρη εμπειρία στη διδασκαλία του μέσου. Το διάστημα 2002-2008 συνεργάστηκε με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κυρίως στην παραγωγή και επιμέλεια εκθέσεων. Από το 2011 συνεργάζεται με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην οργάνωση και διεξαγωγή εργαστηρίων φωτογραφίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Πιστοποιητικό:
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.
Πληοροφορίες & ∆ηλώσεις Συμμετοχής:
http://photofestival.gr
E: contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου