Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Chef

Ο "Chef" είναι μια ανάλαφρη κομεντί για το αμερικανικό όνειρο και τις πολύπλοκες διαστάσεις που αυτό μπορεί να πάρει μέσα στη νέα ψηφιακή εποχή, που κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναζητώντας, αρχικά, τη χαμένη ουσία των πραγμάτων μέσα από τα χιλιάδες σχόλια, likes, tweets και ποσταρίσματα, ο 48χρονος αμερικανός σκηνοθέτης Τζον Φαβρό αφηγείται την ιστορία του Καρλ Κάσπερ, ενός επιτυχημένου σεφ του Λος Άντζελες, ο οποίος χάνει τη δουλειά του σ ένα πολυτελές εστιατόριο μετά από τη μετωπική αντιπαράθεση που έχει μ έναν διαδικτυακό κριτικό γεύσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τζον μαζεύει τα επαγγελματικά κομμάτια του και ετοιμάζεται να στήσει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό στο Μαϊάμι.

Κι ενώ σαν ιδέα σεναριακή ο "Chef" σου εξιτάρει κάπως την περιέργεια , η ταινία του Φαβρό δεν έχει κάτι αξιοσύστατο, καθώς αποδεικνύεται  αρκετά επιδερμική και κοινότοπη, και αναλώνεται ταχύτατα σε υπερβολικά κινηματογραφικά κλισέ και σεναριακές ευκολίες, δημιουργώντας μια συνθήκη που ξεφουσκώνει αρκετά γρήγορα τον αρχικό ενθουσιασμό σου.  Στα θετικά της ταινίας συγκαταλέγονται, ο γρήγορος ρυθμός της, η διασκεδαστική και ιδιαίτερα φωτεινή ατμόσφαιρα που την περιβάλλει, η παρουσία πολλών διάσημων σταρ σε σύντομους ρόλους και ο επιτυχημένος σαρκασμός της νέας ψηφιακής καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου