Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

A Most Wanted Man


Κατασκοπευτικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρρέ που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του κορυφαίου ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.
Μετά  τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο Αμβούργο της Γερμανίας καταφθάνει ένας μυστηριώδης άνδρας από την Τσετσενία ονόματι Ίσσα. Εκεί ο άνδρας προσπαθεί να διεκδικήσει από μια τράπεζα την περιουσία που θεωρεί ότι ανήκε στον πατέρα του. Την ίδια ώρα οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να ξεσκεπάσουν την αληθινή ταυτότητα του Ίσσα και παράλληλα να αποκαλύψουν ένα διεθνές δίκτυο τρομοκρατών.
Η ταινία του Ολλανδού σκηνοθέτη Άντον Κόρμπιν διαθέτει ένα αξιόλογο καστ(Μακ Άνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλιαμ Νταφό, Ντάνιελ Μπρουλ, Νίνα Χος) και μια μοντέρνα σκηνοθετική ματιά πάνω σε ένα πολύ δύσκολο είδος που απαιτεί εμβάθυνση στους χαρακτήρες και αφηγηματική λιτότητα.
Όσο η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται πιο περίπλοκη η ταινία αποκτά χαρακτηριστικά ψυχολογικού θρίλερ, αναδεικνύοντας εξαιρετικές ερμηνείες και τεχνικές αρετές κινούμενη  μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστό και  οριακό όπου διακυβεύονται πιο πειστικά από ποτέ οι συνταγματικές ελευθερίες της έκφρασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου