Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Φέρτε πίσω τα πλυμένα




Πρωτοφανής αναταραχή επικράτησε σήμερα  νωρίς το πρωϊ  σε λαϊκή γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, θύμα ληστείας έπεσε συνταξιούχος η οποία μόλις βγήκε το πρωϊ στο μπαλκόνι του σπιτιού της, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο εργατικής κατοικίας, διαπίστωσε ότι άγνωστοι της είχαν κλέψει όλα τα ρούχα που είχε απλώσει αποβραδίς για να στεγνώσουν.

  Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε ολόκληρη τη γειτονιά καθώς τα κρούσματα κλοπής ασπρορούχων συνεχώς αυξάνονται και οι κάτοικοι τώρα παραπονούνται για ελλιπή αστυνόμευση της μπουγάδας τους. Γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανώσουν απο  μόνοι τους μικρές και ευέλικτες  περιπολίες κάθε νύχτα  γύρω από τα απλωμένα ασπρόρουχα της περιοχής, προκειμένουν να προφυλάξουν την περιουσία τους από τους επιτήδειους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχει καταγραφεί μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2014, 35% αύξηση στις κλοπές σεμέδων, 23% στις κλοπές τραπεζομάντηλων, 13% στις κλοπές καλυμμάτων με κρόσια, και συνολικά 45% αύξηση στις κλοπές που παρατηρούνται σε είδη προικός με ιδιαίτερη έμφαση στα άσπρα εσώρουχα παλιού τύπου, χαλιά αχρησιμοποίητα, στρατιωτικές σκελέες , πλεκτούς σκούφους γιαγιάς, μπουφάν fly δεκαετίας 1980, παπαλάκια, άσπρες κάλτσες τύπου ντισκοτέκ δεκαετίας 1980, κουβέρτες με πολύχρωμα κρόσια κ.α. Η αστυνομία μάλιστα κάνει λόγο για ύπαρξη μιας πολλή επικίνδυνης σπείρας νοσταλγών της δεκαετίας του 1980, που εισέρχονται στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών κυρίως για να κλέψουν  παλιά ρούχα, περιοδικά και άχρηστες συσκευές και που το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να καταπιάνονται και με τις κλοπές ασπρορούχων, παλιών δαντελένιων εσωρούχων, μπουφάν με τεράστιους ώμους ενισχυμένους με βάτες, μανικιών νυχτερίδες, ψαλιδιών για φράντζες, κουτιών με τσιμπιδάκια για πυκνά φρύδια παλαιών βιντεοκασσέτών grizzly Adams, και πολλών άλλων αντικειμένων τριακονταετίας και πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου