Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εν Οίδα Ότι Like δεν Είδα (ΑΜΦΙΒΟΛΗ 3014)


Το 3000 μ. Χ αποκαλύπτεται στο διαδίκτυο ένα αρχαίο Blog. H υπεύθυνη της αρχαιολογικής έρευνας κάνει λόγο για ένα μνημειώδες σε μέγεθος και ποιότητα Blog που όμοιό του δεν έχει ξαναβρεί η αρχαιολογική σκαπάνη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και λυγίζει.

Λίγη ώρα αργότερα το CNN κάνει λόγο για πιθανή ανακάλυψη της ιστοσελίδας του μεγάλου blogger της εποχής Ουρλιαχτίδη του Έξαλλου, ενώ το BBC φιλοξενεί  απόψεις ενός βρετανού ιστορικού που καταρρίπτουν τις απόψεις του CNN, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμιά ιστορική καταγραφή που να αναφέρει ότι ο Έξαλλος έγραφε και ποιήματα.

Σύσσωμη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την αντιπαράθεση των αρχαιολόγων στα κανάλια.

Ένας ιστορικός διατυπώνει την άποψη ότι το BLOG με τίτλο "ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ" λογικά ανήκει στον Μελανοχολή τον Κρετινόλαυρο δηλαδή ένα blogger της εποχής που ασχολούνταν συστηματικά με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα.

"Λες ανοησίες" λέει ένας άλλο. Αυτό το BLOG ανήκει σε συγγραφέα της εποχής που είχε στο ενεργητικό του χιλιάδες like, ενώ απεναντίας, από τα λίγα που γνωρίζουμε για τον Κρετινόλαυρο, ξέρουμε ότι εκείνος ο δύσμοιρος πέθανε στην ψάθα, αφού βρέθηκαν μόλις 700 like στο ενεργητικό του.

Κι ένας τρίτος θα πει ότι πιθανόν οι ιδιοκτήτες του blog ήταν περισσότεροι του ενός διαφορετικά δεν εξηγούνται οι τόσοι πολλοί θεματικοί προθάλαμοι που ανακαλύφτηκαν σε μια εποχή που μάλιστα υπήρχε καταγεγραμένη δημιουργική στασιμότητα και διευρυμένη μη παραγωγική ατμόσφαιρα.

Άραγε όμως έχει συληθεί το Blog; η μήπως κι αυτό θα το μάθουμε μόνο όταν φτάσει η αξίνα της αρχαιολογικής σκαπάνης στην αρχική σελίδα του και αποκαλυφθεί ολόκληρο το URL του;

Τώρα, όμως, ένας βρετανός καθηγητής πανεπιστημίου εκφράζει μια πολλή αιρετική άποψη:

-Θεωρώ, λέει, ότι το Blog με τίτλο "ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ" ανήκει στον Χάρη Καραγκουνίδη.

-Ποιος νάναι αυτός; αναρωτιούνται οι ΄'Ελληνες επιστήμονες. Δεν τον ξέρουμε.

Τότε ο Βρετανός επιστήμονας λέει: Είναι αυτός που έγραψε τον περίφημο στίχο "Εδώ θα αναγνωριστείς μόνο νεκρός ή αρχαίος και βάφεις άσπρα τα μαλλιά να μη φαίνεσαι νέος" . Αλλά και τον άλλο: "Μπλε χάντρα βάλε Πάνο στο Iphone σου πάνω".

Τότε όλοι αρχίζουν να ψάχνουν επισταμένα πληροφορίες γι αυτόν τον Χάρη Καραγκουνίδη και αρχικά μαθαίνουν τα εξής: Ότι οι αρχές του Facebook επιβάλλουν το 2044 στον Καραγκουνίδη την εσχάτη των ποινών δηλαδή την οριστική απαγόρευση αποδοχής like στο προφίλ του με τη αιτιολογική πρόφαση ότι διήφθειρε τη νεολαία της εποχής (το 2044 στη νεολαία συγκαταλέγονται οι ηλικές 45-55).

Μάλιστα λίγο πριν εκτελεστεί η ποινή του μαθαίνουμε ότι τον επισκέπτονται μαθητές του και του ζητούν να σπάσει την απαγόρευση του νόμου γιατί υπήρχε ο τρόπος να γίνει αν αυτός ήθελε, αλλά εκείνος αποφάσισε τελικά και προκειμένου να δώσει το σωστό παράδειγμα της υποταγής στο νόμο  να πιει τελικά  μέχρι την τελευταία γουλιά το περίφημο δηλητήριο της εποχής, το LIKEΚΩΝΕΙΟ.

Τώρα στην αντιπαράθεση παρεμβαίνουν και σκοπιανοί επιστήμονες που αναφέρουν ότι όλα αυτά τα "με" και τα "σε" που τόσο συχνά ξεφεύγουν από την πένα του συγγραφέα παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μακεδονική καταγωγή.

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών όμως προκαλούν την άμεση παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού το 3044 ο οποίος επισκέπτεται το χώρο της αρχαιολογικής σκαπάνης και δηλώνει στους δημοσιογράφους:

"Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την αρχαία ελληνική διαδικτυακή κληρονομιά. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του Blog είναι κάποιος πολύ επιφανής άνθρωπος της εποχής. Κάποιος που γεύτηκε με πληρότητα την εκτίμηση και τον θαυμασμό των συγχρόνων του κάποιος που άξιζε πραγματικά τα πλούτη που έβγαλε μέσα από τη δουλειά του. Αυτός λοιπόν ο σπουδαίος άγνωστος, θα εμψυχώσει σήμερα και τις αιματηρές προσπάθειες που καταβάλλει ολόκληρη η χώρα για την πλήρη και αμετάκλητη έξοδό της από την κρίση και την οριστική απεμπλοκή της από τα μνημόνια και την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή κανονικότητα της βιώσιμης, σταθερής και μακροπρόθεσμης μεγένθυνσης της οικονομίας της για την επιστροφή σε μια ανάπτυξη για όλους με παράλληλη μείωση της ανεργίας, ένας στόχος που όλοι γνωρίζετε ότι αποτελεί προσωπική και αδιαπραγμάτευτή μου δέσμευση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου