Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

True Bureaucrat

Συστήνουμε να διαβάσετε αυτό το κείμενο, ακούγοντας ταυτόχρονα το τραγούδι που συνοδεύει τους τίτλους αρχής της σειράς «True Detective».

1984: Μια γνωριμία του τον διευκολύνει  να μπει στο αστυνομικό σώμα.  Μέχρι το 1985 συμμετέχει σε κοντινές περιπολίες και φύλαξη γηπέδων.

1985: Είναι ένας από τους 17 που ακινητοποιούν τον αναρχικό Γιάννη Βενέτη, μέσα στο σουβλατζίδικο «Ο Κυρ Παναγής». Το υπουργείο για να τους τιμήσει τους στέλνει όλους σε γραφεία.

1987: Μετατίθεται στο τρίτο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 130 μέτρων από το σπίτι του.

1988: Πρωταγωνιστεί στην εξιχνίαση της μυστηριώδους εξαφάνισης φακέλου από την πορτοκαλί ντουλάπα και παίρνει τιμητική άδεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

1989: Γίνεται μέλος της επιτροπής για τον έλεγχο των επικίνδυνων μυκήτων στο αστυνομικό σώμα και της Α περιφερειακής επιτροπής του δεύτερου τμήματος του τρίτου δημοτικού διαμερίσματος του έκτου γραφείου για την αντιμετώπιση των μισθολογικών και άλλων διακρίσεων εναντίων των ένστολων.

 1992: Δυσμενώς μετατίθεται στο τέταρτο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 320 ολόκληρων μέτρων από το σπίτι του. Είναι ο πρώτος που κάνει αίτηση για τα περίφημα εκτός έδρας, ενώ παίρνει άδεια αναρρωτική για ψυχολογικούς λόγους. 

1995: Μετατίθεται εκ νέου στο τρίτο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, στο τέταρτο γραφείο.

1997: Πέφτει ένας σοβάς στο κεφάλι του και παίρνει άδεια αναρρωτική μέχρι το 1999. Πραγματοποιώντας κάποια όνειρα ζωής, ταξιδεύει, μαθαίνει ψάρεμα και αγγλικά.

2000: Επιστρέφει στην υπηρεσία του με μοναδικό στόχο να διαλευκάνει μια παλιά υπόθεση. Ποιος να εξαφάνισε άραγε τον κόκκινο φάκελο από τη μαύρη ντουλάπα; Να κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση κάποιος υψηλά ιστάμενος;

2001:Ετοιμάζεται ψυχολογικά προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για πρόωρη συνταξιοδότηση.

2006: Βγαίνει στη σύνταξη σε ηλικία 46 ετών.

2008: Γίνεται πρόεδρος μιας επιτροπής που προτείνει τη ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και την σκλήρυνση της στάσης του κράτους απέναντι σε ανύπαντρες θυγατέρες και όσους μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία.

2013: Εντάσσεται στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών και πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών εις βάρος  των ένστολων.

2014: Βάζει σκουλαρίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου