Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Big Bad Wolves (Ε.Τ. Στο Στόμα των Λύκων)

Οι Ισραηλινοί σκηνοθέτες Ααρόν Κεσάλες και Νταβόντ Παπουσάντο σπάνια χάνουν την ευκαιρία να αναφερθούν στις επιρροές τους από το σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο και των αδελφών Κοέν, καθώς και τη λεπτή ηθική γραμμή που διαπερνάει τις δουλειές τους με το κωμικά σκοτεινό μπλέξιμο της βίας με το χιούμορ. Το «Big Bad Wolves» είναι η μόλις  δεύτερη ταινία τους και αποτελεί ένα κλασικό θρίλερ εκδίκησης που απέσπασε αρκετές ανατριχίλες και μαζί θριαμβευτικές κριτικές στα φεστιβάλ που συμμετείχε.

 Ένας αστυνομικός, ο Λίορ Ασκενάζι, αποφασίζει να πάρει στα χέρια του το νόμο, βάζοντας δύο κακοποιούς να δείρουν τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία ενός κοριτσιού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε κακοποιημένο σεξουαλικά και αποκεφαλισμένο.

Παρά το γεγονός ότι η εμπλοκή του σ αυτήν την πράξη γίνεται αμέσως γνωστή και τίθεται σε διαθεσιμότητα από το αστυνομικό σώμα ο, Ασκενάζι, θα συνεχίσει να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης έως ότου αποδοθεί ο οφθαλμός αντί οφθαλμού ως ικανοποίηση του πραγματικού αισθήματος δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου