Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Όλη η χώρα κρέμεται από τα χείλη του Λαφαζάνη


Μόνο ένα εκ των έσω μέτωπο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μας μάρανε. Να έχεις εξασφαλίσει γενναία λαϊκή υποστήριξη σε τέτοια πρωτοφανή επίπεδα και να υπονομεύεσαι από δικά σου στελέχη που ερμήνευσαν το αποτέλεσμα των εκλογών με τον δικό τους αδιαπραγμάτευτο τρόπο. ‘Εχουν δίκιο, μάλλον όσοι υποστηρίζουν ότι οι ξένοι μας ξέρουν κι απ την καλή κι απ την ανάποδη γι αυτό και δεν μας εμπιστεύονται τα λεφτά τους. Ξέρουν ότι είμαστε λαός της θεωρίας και των ατέρμονων συζητήσεων και όχι της πράξης. Κανείς δεν επείγεται σ αυτή τη χώρα, αν δεν είναι άνεργος, μικροεπαγγελματίας, ή ιδιωτικός υπάλληλος.

 Αλλά  τα θέματα αυτά που αφορούν εσωτερικές κομματικές ισορροπίες τα αποσαφηνίζεις νομίζω προτού αναλάβεις την εξουσία, για να μη μπορεί να σου πει κανείς αργότερα ότι δεν τον πληροφόρησες γι αυτά. .

 Μετά είναι αργά επειδή εξαρτιέσαι από τις αντιφάσεις που επέτρεψες να αναπτυχθούν, βαπτίζοντάς τες πλουραλισμό. Κοιτάξτε τι συμβαίνει, όμως, τώρα. Μια ολόκληρη γενιά ανέργων 40-50 έχει περάσει μάλλον οριστικά στο περιθώριο και είναι ήδη στη φάση του ό,τι καταφέρει ο καθένας μοναχός του. Και μια δεύτερη γενιά 30-40 παίζει ήδη τα ρέστα της. Από μέρα σε μέρα μικρές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να κλείσουν. Αυτό μου λένε άτομα που τις διαθέτουν. Κι όλη η Ελλάδα κρέμεται από τα χείλη του Λαφαζάνη. Τι θα πει στις κυριακάτικες εφημερίδες το παραδοσιακό στέλεχος της Αριστεράς; Να περάσουν δηλαδή οι ελληνικές θέσεις από 18 κοινοβούλια, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι απραγματοποίητο, και να σκοντάψουν μετά πάνω στις κόκκινες γραμμές του ούτε ενός τοις εκατό του ελληνικού εκλογικού σώματος. Μιλάμε για  αποθέωση της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου