Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η φτώχεια δε φέρνει την ευτυχία (Ευθυμογράφημα)

Ευθυμογράφημα. Αφού τελείωσε η τελετή αποφοίτησης από διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο για πέντε πλουσιόπαιδα από το Τέξας, αναχώρησαν με προορισμό το Νεπάλ για να βρούνε το νόημα της ζωής. Θορυβημένοι οι γονείς τους μόλις έμαθαν ότι τα παιδιά τους κινούνται προς μια διάσημη μονή βουδιστών στο Νεπάλ αποφάσισαν να δωρίσουν ένα σεβαστό ποσό στους υπεύθυνους της μονής προκειμένου να αλλοιώσουν κάπως το μήνυμα ζωής που θα έδιναν στα παιδιά τους. 

Οι μοναχοί αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι των γονιών. Αντί λοιπόν να στείλουν κάποιον από τους κορυφαίους μάστερ τους για να υποδεχθεί τα παιδιά έστειλαν έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που δεν πολυκαταλάβαινε από υψηλά νοήματα και τον είχανε κάτι σαν ατραξιόν για να βγαίνει φωτογραφίες με τους τουρίστες. -Μάστερ, ποιο είναι το νόημα της ζωής; ρώτησαν οι πέντε νεαροί το μοναχό. 

Εκείνος πανικοβλήθηκε επειδή δεν είχε ιδέα και δεν ήξερε τι να τους πει. Το μόνο που ήξερε ήταν να βγαίνει φωτογραφίες με ανυποψίαστους τουρίστες. Έπρεπε όμως να βρει κάτι να πει που να μοιάζει μεν βουδιστικό αλλά  να μην αλλάξει και ριζικά την οπτική των παιδιών ,όπως είχαν παραγγείλει οι γονείς τους . Κάτι που να φέρνει σε μέση οδό. Γι αυτό είπε το εξής: Παιδιά μου, μην ακούτε αυτούς που λένε ότι η φτώχεια από μόνη της αρκεί για να φέρει σε κάποιον την ευτυχία. Χρειάζονται και λεφτά. Πολλά λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου