Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αμείλικτα ερωτηματικά για τις ευθύνες της Lufthansa (ΣΧΟΛΙΟ)


Η εταιρεία Germanwings ανακοίνωσε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την αναρρωτική άδεια του πιλότου του μοιραίου Airbus, την οποία φέρονται να του είχαν χορηγήσει θεράποντες ιατροί του.
Νωρίτερα το μεσημέρι, οι γερμανικές αρχές προέβησαν στην αποκάλυψη ότι στο σπίτι του Αντρέας Λούμπιτς βρέθηκαν ιατρικά έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ο 28χρονος πιλότος έπασχε από κάποια ψυχολογική ασθένεια.

Στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα χαρτιά, τα οποία έδιναν άδεια για ιατρικούς λόγους στον Λούμπιτς, ενώ σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα που του έδινε αναρρωτική άδεια για την περασμένη Τετάρτη, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, αποκάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς.

Αμείλικτα είναι τα ερωτηματικά που εγείρει αυτή η τραγική ιστορία. Άμεσης διευκρίνησης χρήζει πρώτα απ όλα ο ρόλος της Lufthansa, η οποία φέρεται να γνώριζε ότι ο μοιραίος πιλότος υπέφερε από κατάθλιψη και άγχος, ενώ υπέστη και σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο την περίοδο που διέκοψε την εκπαίδευσή του. Πως τον άφησε να πετάει; Υπάρχει  κάποιος  κρίκος που να συνδέει την ψυχική κατάσταση του Λούμπιτς με τις εργασιακές συνθήκες που διαρκώς επιδεινώνονται στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες;
Και τέλος πόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ στα οποία υποβάλλονται οι πιλότοι, όταν η παράκαμψη τόσο σημαντικών ψυχολογικών παραμέτρων απειλεί άμεσα τις προδιαγραφές ασφαλείας των πτήσεων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου