Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Σήμερα η συνάντηση Ομπάμα-Ραούλ Κάστρο


Με μια μουδιασμένη και κάπως αμήχανη χειραψία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο ξεκίνησε χθες η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής.
Σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου οι δύο ηγέτες θα έχουν ιστορική συνάντηση η οποία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στην προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπερναντέτ Μίχαν.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών από το 1956, δηλαδή πέντε χρόνια πριν από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, εν αναμονή μιας απόφασης του Κογκρέσου, έλαβε σειρά μέτρων χαλάρωσης του εμπάργκο που θεσπίστηκε το 1962, τα οποία ωστόσο η κούβα θεωρεί ανεπαρκή.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος, εξήγησε ότι επιδιώκει την αποκατάσταση ενός απευθείας διαλόγου με τη Βενεζουέλα θέλοντας να αμβλύνει τις εντάσεις που προκάλεσαν κάποιες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, εντός της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου