Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μπροστά στη χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο


Με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες η ΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Όπως υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία καταστρώνει τη νέα στρατηγική για τη μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί στα μέσα Μαϊου "διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει".

«Θα παρουσιάσω σειρά προτάσεων αναφορικά με τη Λιβύη, μία από τις κύριες οδούς της παράνομης διακίνησης μεταναστών», πρόσθεσε η Μογκερίνι σε χωριστή ανακοίνωση.
«Έχουμε πει πολλές φορές 'φτάνει πια'. Είναι πλέον καιρός για την ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να περιμένει άλλο», τόνισε η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φετνερίκα  Μογκερίνι, η οποία χαρακτήρισε το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο "απαράδεκτο" σε "μια ένωση βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου