Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: "Η κυβέρνηση σχεδιάζει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα"


Λίγο μετά τις 3 π.μ ώρα Ελλάδας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών ολοκληρώθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
 
«Ο υπουργός Βαρουφάκης κι εγώ ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα την διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου» δήλωσε μετά τη συνάντηση η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κ. Λαγκάρντ συνέχισε χαιρετίζοντας την δέσμευση του Έλληνα υπουργού για βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να εργαστούν με τις αρχές για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων στην Αθήνα και για ενδυνάμωση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας μάλιστα ότι και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα.
«Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει πιστό στην συνεργασία με τις αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας», κατέληξε η κ. Λαγκάρντ. 
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».
Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου