Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Την αντίθεσή του στο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες εξέφρασε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ



Δραματική έκκληση προς τους συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους να επικεντρωθούν στη λύση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες των ΗΠΑ απηύθυνε ο διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο πολιτικός που ξαναεπέστρεψε στο σινεμά, μετά από μια αμφιλεγόμενη θητεία στην κορυφή της καλιφορνέζικης διοίκησης, με μια σύντομη γραπτή παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, εκφράζει την αντίθεσή του και για το νόμο περί θρησκευτικών ελευθεριών που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Αρκάνσας και την  Ιντιάνα, χαρακτηρίζοντάς τον "κακό" για τον Ρεπουμπλικάνους.
Πρόκειται για έναν αμφιλεγόμενο νόμο τον οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία το τοπικό κοινοβούλιο στο Αρκάνσας τον ΗΠΑ.
Παρά την υπερψήφιση ωστόσο του νόμου ο κυβερνήτης του Αρκάνσας αρνείται να τον κυρώσει αν δεν τροποποιηθεί.

«Αφορά τόσο στην ουσία, η οποία έγκειται στο να είναι σωστός ο νόμος, όσο και στο να επικοινωνήσουμε στον κόσμο και στις γειτονικές μας πολιτείες, ότι εμείς είμαστε μία πολιτεία, που αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα στις τάξεις τους εργατικού δυναμικού, την ανάγκη να μην γίνονται διακρίσεις και ότι θέλουμε να τα επιτύχουμε αυτά», επεσήμανε ο κυβερνήτης του Αρκάνσας, Άσα Χάτσινσον.

Οι διαφωνούντες με τον νόμο μιλούν για πολλές ασάφειες στο νομοθετικό κείμενο που μπορούν να αποτελέσουν σημεία εκμετάλλευσης για διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου